Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα... κωλοτούμπα Καμμένου για το «Μακεδονικό» - Το αντάρτικο κράτησε λίγες ώρες

Νέα… κωλοτούμπα Καμμένου για το «Μακεδονικό» – Το αντάρτικο κράτησε λίγες ώρες

Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ είχε προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό καθώς ήταν η πρώτη φορά που δήλωνε ότι θα παραιτηθεί από υπουργός όταν θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή των Σκοπίων, φέρεται να ανασκεύασε τη δήλωσή του μέσω συνεργατών του

Δεν έχουν τέλος οι… κωλοτούμπες Καμμένου στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς μέσα σε λίγες ώρες ο υπουργός Άμυνας φέρεται να ανασκευάζει τις αρχικές του δηλώσεις οι οποίες αποτυπώνονται σε βίντεο σχετικά με το πότε παραιτηθεί από υπουργός και θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα, υπογράμμισε πως «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ είχε προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό καθώς ήταν η πρώτη φορά που δήλωνε ότι θα παραιτηθεί από υπουργός όταν θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή των Σκοπίων, φέρεται να ανασκεύασε τη δήλωσή του , δήλωση η οποία φαίνεται ξεκάθαρα στο πρώτο βίντεο από τη Λάρισα.

Αργότερα, ο υπουργός  Άμυνας Πάνος Καμμένος διευκρίνιζε ότι επανέλαβε την πάγια θέση του ότι θα παραιτηθεί αν έρθει η συμφωνία στην ελληνική βουλή.

Μάλιστα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ώρες μετά τις επίμαχες δηλώσεις Καμμένου, έσπευσε με τηλεγράφημά του να αναφερθεί στο θέμα αναφέροντας τα εξής:

«Ο κ. Καμμένος έκανε ειδική αναφορά στις εξελίξεις που αφορούν την Συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι δεν θα παραμείνει υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και οι ΑΝΕΛ δε θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα, εάν η συμφωνία φθάσει στη Βουλή. Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος δήλωσε:«Οι συνεχείς αλυτρωτικές προκλητικές τους δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτούς που λέγαμε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν με ένα μανδύα μιας συμφωνίας την οποία δεν θα τηρήσουν. Χαίρομαι, επίσης, που ο πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής ότι αν αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν και αν αμφισβητείται, για παράδειγμα, η μη ύπαρξη ‘μακεδονικής’ εθνότητας ή οι αλυτρωτικές τους τάσεις περί δήθεν μειονότητας και συνεχίσουν τις προκλήσεις δεν θα υπάρξει συμφωνία».

Εξάλλου, «για εμένα, όπως γνωρίζετε, -πρόσθεσε ο Π. Καμμένος- η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο ‘Μακεδονία’και κάλεσα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του. Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει -και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια- μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν -ω μη γένοιτο- αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού».

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από στο τηλεγράφημα του ΑΠΕ, δεν υπάρχει πουθενά η δήλωση Καμμένου ότι θα παραιτηθεί αν ψηφιστεί από την ΠΓΔΜ η Συμφωνία των Πρεσπών.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024