Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μέρκελ – Μέι στο Βερολίνο

Συνάντηση Μέρκελ – Μέι στο Βερολίνο

Περαιτέρω παραχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να εξασφαλίζει η πρωθυπουργός της Βρετανίας

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο μετά την αναβολή της κρίσιμης ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες.

Η Τερέζα Μέι σε μια προσπάθεια να  εξασφαλίσει περαιτέρω παραχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συναντάται με την καγκελάριο Μέρκελ καθώς και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Ωστόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit την Πέμπτη, σημείωσε  ότι δεν θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης.

«Αποφάσισα να συγκαλέσω μια σύνοδο για το Brexit την Πέμπτη», πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο Τουσκ.

«Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένου και του backstop (σ.σ. το λεγόμενο «δίχτυ ασφαλείας» για τα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία) αλλά είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με ποιον τρόπο θα διευκολύνουμε την επικύρωση (της συμφωνίας) από τη βρετανική πλευρά», πρόσθεσε.

«Καθώς ο χρόνος εξαντλείται, θα συζητήσουμε επίσης το κατά πόσο είμαστε προετοιμασμένοι για ένα σενάριο αποχώρησης χωρίς συμφωνία», τόνισε.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024