Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν είναι εξίσου μοιρασμένες

Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι Γάλλοι πολίτες σχετικά με τη συνέχιση του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» μετά τις εξαγγελίες του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Opinionway για το τηλεοπτικό δίκτυο LCI, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (54%) θα ήθελε η κινητοποίηση να σταματήσει (έναντι 45%). Αντίθετα, σε δημοσκόπηση της Odoxa για το franceinfo και τη Le Figaro, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (54%) πιστεύουν πως οι ενέργειες των «κίτρινων γιλέκων» πρέπει να συνεχιστούν, έναντι 46% που επιθυμούν να σταματήσουν.

Η επιθυμία να συνεχιστεί το κίνημα μειώνεται ωστόσο, σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της Odoxa που διενεργήθηκε στις 22 Νοεμβρίου, όταν το 66% των Γάλλων δήλωνε υπέρ της συνέχισής τους.

Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν είναι εξίσου μοιρασμένες.

Το 49% τον χαρακτήρισε «πειστικό (το 13% εντελώς, το 36% μάλλον), έναντι 50% που έχουν την αντίθετη άποψη (το 30% μάλλον όχι, το 20% καθόλου), σύμφωνα με την Opinionway.

Στη δημοσκόπηση της Odoxa, το 40% τον χαρακτήρισε «μάλλον πειστικό», έναντι 59% που έχουν την αντίθετη άποψη. Οι ερωτηθέντες που είπαν ότι τους έπεισε ήταν πολύ περισσότεροι, ωστόσο, σε σχέση με την προηγούμενη ομιλία του Μαρκόν στις 27 Νοεμβρίου (21%,είχαν δηλώσει ότι ήταν πειστικός).

Σύμφωνα με την Opinionway, οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι ανταποκρίνονται στις διεκδικήσεις των «κίτρινων γιλέκων»: το 78% για τη μη φορολόγηση των υπερωριών, το 72% για την ακύρωση ενός φόρου (CSG) για τις χαμηλές συντάξεις και το 68% για την αύξηση της βοήθειας σε όσους παίρνουν τον κατώτατο μισθό, ενώ στη δημοσκόπηση της Odoxa, οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως είναι ικανοποιητικά: το 85% για τις υπερωρίες, το 70% για τον CSG και το 61% για τον κατώτατο μισθό.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr