Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρελάνς από Μακρόν με αύξηση μισθών κατά 100 ευρώ

Ρελάνς από Μακρόν με αύξηση μισθών κατά 100 ευρώ

Να ηρεμήσει τα πνεύματα και να εξευμενίσει το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» προσπαθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρον

Να ηρεμήσει τα πνεύματα και να εξευμενίσει το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» προσπαθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρον

Ο ίδιος, κατά το πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό διάγγελμα του, ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 100 ευρώ μηνιαίως, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στα αιτήματα των διαδηλωτών. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη δημόσια δήλωση του Μακρόν μετά από τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Ο γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε «δικαιολογημένη» και «βαθιά» την οργή που εκφράζουν τα «κίτρινα γιλέκα» με τις κινητοποιήσεις τους, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Τόνισε ότι γνωρίζει πως κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα «πλήγωσαν» τους ανθρώπους, όμως σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος από τα τρέχοντα προβλήματα. Όπως είπε, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση των μισθών από τον επόμενο χρόνο.

«Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη οργή, αλλά μαζί μπορούμε να βρούμε λύση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια Γαλλία που τα παιδιά μας θα ζήσουν καλύτερα από εμάς» ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της Γαλλίας.

Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και επιδόματα

Ο γάλλος πρόεδρος δεσμεύτηκε ακόμη ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή αλλά δεν θα επαναφέρει τον «φόρο πλούτου».

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι από τον επόμενο χρόνο θα καταργηθεί το μέτρο της αύξησης στον φόρο κοινωνικών ασφαλίσεων για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Εκτός από την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ τον μήνα, που όπως είπε δεν θα στοιχίσει τίποτα στην εργοδοσία, κάλεσε εκείνες τις επιχειρήσεις που μπορούν να το κάνουν, να χορηγήσουν στους εργαζομένους τους ένα «επίδομα» στο τέλος του έτους. Ανακοίνωσε επίσης ότι η αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση δεν θα υπόκειται σε φόρους από το 2019.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε επίσης ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τους δημάρχους όλης της χώρας.

«Θα απαντήσουμε στην οικονομική και κοινωνική επείγουσα κατάσταση με ισχυρά μέτρα, μειώνοντας τους φόρους πιο γρήγορα, διατηρώντας υπό έλεγχο τις δαπάνες μας, όχι όμως κάνοντας αναστροφή» στην ακολουθούμενη πολιτική, τόνισε.

Το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» έχει προκαλέσει κύμα αναταραχών σε όλη τη Γαλλία, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν κατά τα μέτρα λιτότητας της γαλλικής κυβέρνησης.

Οι διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε όλη τη χώρα είχαν ως αποτέλεσμα της προσαγωγή εκατοντάδων διαδηλωτών ενώ μεγάλος ήταν και ο αριθμός όσων διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία.

Τον γύρο του κόσμου έκαναν βίντεο από τις διαδηλώσεις με το όργιο καταστολής, με τους αστυνομικούς να εμφανίζονται βίαια απέναντι στους διαδηλωτές. Σε ένα βίντεο μάλιστα, αστυνομικοί φαίνονται να σπρώχνουν ακόμα και άτομο από αναπηρικό καροτσάκι ενώ σε ένα άλλο να σέρνουν μια διαδηλώτρια από τα μαλλιά και να πετάνε πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024