Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απειλεί ο Τραμπ: Τείχος στα σύνορα με τη συνδρομή του στρατού

Απειλεί ο Τραμπ: Τείχος στα σύνορα με τη συνδρομή του στρατού

Λίγες ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τους επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, Τσακ Σούμερ και Νάνσι Πελόζι, ο Τραμπ τους κατηγόρησε για άλλη μια φορά ότι «δεν επιθυμούν την ασφάλεια των συνόρων»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε σήμερα ότι θα δώσει εντολή στον στρατό να κατασκευάσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό αν οι Δημοκρατικοί αρνηθούν να αποδεσμεύσουν τους πόρους που απαιτούνται για το αμφιλεγόμενο σχέδιό του.

Λίγες ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τους επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, Τσακ Σούμερ και Νάνσι Πελόζι, ο Τραμπ τους κατηγόρησε για άλλη μια φορά ότι «δεν επιθυμούν την ασφάλεια των συνόρων».

«Το τείχος θα κατασκευαστεί (…) Αν οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να μας δώσουν τις ψήφους για να προστατεύσουμε τη χώρα μας, θα χτίσει ο στρατός τα τμήματα που απομένουν» πρόσθεσε.

Ο Σούμερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί, και η Νάνσι Πελόζι, η οποία θα αναλάβει την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο, αναμένονται στον Λευκό Οίκο.

Η συνάντηση αυτή συνιστά την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό που θα πρέπει να εγκριθεί μέχρι την 21η Δεκεμβρίου. Αν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν πουθενά, παραμονή των Χριστουγέννων υπάρχει κίνδυνος για μερική «παράλυση» του κρατικού μηχανισμού, δηλαδή να κλείσουν ορισμένες ομοσπονδιακές υπηρεσίες που δεν θεωρούνται απολύτως αναγκαίες για τη λειτουργία του κράτους.

Οι Ρεπουμπλικανοί πλειοψηφούν στη Γερουσία έχοντας 51 έδρες. Όμως ο προϋπολογισμός πρέπει να εγκριθεί με τουλάχιστον 60 ψήφους, σε σύνορο 100. Οι Δημοκρατικοί, που δεν φαίνονται πρόθυμοι να υποχωρήσουν στα αιτήματα του Ρεπουμπλικανού προέδρου, προτείνουν από την πλευρά τους να αποδεσμευτεί ποσό 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ασφάλεια των συνόρων, όμως ήταν απολύτως σαφείς: τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του «τείχους» που υποσχέθηκε προεκλογικά να χτίσει ο Τραμπ.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024