Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μόνοι σας πουλήσατε τη Μακεδονία

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μόνοι σας πουλήσατε τη Μακεδονία

Ανέβηκε η ένταση στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρος της ΝΔ και τον πρωθυπουργό

Συνεχίζεται στο Κοινοβούλιο σε υψηλούς τόνους η κόντρα μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων.

«Προφανώς η ΝΔ είχε διαμορφώσει το πρόγραμμα της με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων μέσα, δεν θα το καταργούσε ποτέ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην απάντησή του στον κ. Μητσοτάκη στη δευτερολογία του.

Όσον αφορά στο «μέτρημα» του κ. Μητσοτάκη των πόσων ημερών πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «ο λαός σάς έχει καταδικασμένους στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και «θα χρειαστεί τον Σεπτέμβρη του 2019 να ανανεώστε το κοντέρ» και να ξαναρχίσει το μέτρημα.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο 2019 ως έτος εκλογών και τόνισε «Η κοινωνία μετά από χρόνια ξέρει. Η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε εκλογικό κύκλο. Το 2019 θα είναι έτος εκλογών. Και το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες».

Όσον αφορά στον Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ο κ. Ζάεφ διαφημίζει τη συμφωνία, ενώ εσείς έχετε καταπιεί το αμίλητο νερό.Ο κ. Ζάεφ κέρδισε αυτό που δεν του είχε εκχωρήσει καμία ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν, μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα. Όταν ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος αναρωτιέται αν συμφωνούμε με το σύνθημα η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία, του λέμε όχι. Μόνοι σας πουλήσατε τη Μακεδονία, οι υπόλοιποι που συμμετέχουμε στην δημοκρατία δεν φέρουμε καμία ευθύνη».

Σε πολύ έντονο ύφος ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Εκεί που όλοι άλλοι είπαν όχι, εσείς είπατε ναι, εσείς εκχωρήσατε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Εσείς προκαλέσατε. Αυτά υπογράψατε και ζητάτε και τα ρέστα. Δεν ντρέπεστε λίγο; Και προσέξτε λίγο κ. Τσίπρα. Αυτά δεν είναι ζητήματα ερμηνείας, τα λέει η Συμφωνία ξεκάθαρα. Δεν σας κάνει  εντύπωση ότι κ. Ζάεφ συστηματικά λέει ότι καταφέραμε και κερδίσαμε επιτέλους αυτό που καμία άλλη κυβέρνηση δεν μας είχε δώσει. Δεν θα προβληματίζει αυτό κ. Τσίπρα. Όταν την επόμενη φορά μιλήσετε σε αυτό το βήμα για τις συγκεντρώσεις να είστε πολύ προσεκτικός.  Όχι επειδή εσείς ήρθατε στην εξουσία καβαλώντας το κύμα της οργής που υπονομεύσατε με τον πιο χυδαίο τρόπο αλλά γιατί έχετε φέρει απέναντι σας το μεγαλύτερο μερίδιο του ελληνικού λαού. Εσείς ποτέ δεν καταδικάσετε τη βία από πού και αν προέρχεται. Εμείς καταδικάζουμε τον εθνικισμό. Για εσάς υπήρχε η καλή και η κακή βία. Υπάρχουν κακές και καλές καταλήψεις».

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας τόνισε: «Κάντε εκλογές πριν φέρετε τη Συμφωνία στην Βουλή και θα πάρετε την οριστική απάντηση από τον ελληνικό λαό».


Νωρίτερα οι δύο άνδρες ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση για το θέμα της μείωσης των συντάξεων.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε προσβλητικό τον όρο παροχολογία λέγοντας πως τα μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν αναγκαίες ανάσες σε όσους έχουν ανάγκη. Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ευθύνονται για τις οριζόντιες περικοπές των προηγούμενων ετών, ενώ ισχυρίστηκε ότι η αντιπολίτευση δεν επιθυμούσε την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον ασφαλιστικό νόμο του 2016, λέγοντας ότι 1-1-2019 620.000 πολίτες θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά τον επανυπολογισμό με βάση το νέο πλαίσιο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Σήμερα κ. Τσίπρα κλείνετε 1.447 σκοτεινές μέρες στην εξουσία

Με σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ότι συνεχίζει να πιστεύει πως μπορεί να παραπλανά την κοινωνία.

«Για να το κάνει αυτό ξέρει ότι δεν πρέπει να υπάρχει αντίλογος. Μιλά για μαρτύριο της σταγόνας. Σήμερα εσείς θα υποστείτε το μαρτύριο της αλήθειας. Μια αλήθεια που η κοινωνία την έχει υποστεί στο πετσί της. Σήμερα μετά από 4 χρόνια η χώρα ξαναμπαίνει σε εκλογική τροχιά και το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες», είπε ο αρχηγός της ΝΔ συνεχίζοντας σε ακόμα υψηλότερους τόνους.

«Εκτός αν θέλετε να πιστέψουν οι πολίτες ότι είστε πρωθυπουργός 100 ημερών. Τώρα έχετε καθαρό βλέμμα και πριν αυταπάτες. Όμως οι πολίτες έχουν βλέμμα καθαρό και διαπιστώνουν ότι είστε αυταπάτη», είπε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενος στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ρωτώντας ευθέως τον πρωθυπουργό: «Αν και μιλάτε πολύ τελευταία, έχετε καταπιεί την φωνή σας για το Σκοπιανό. Έχετε να πείτε κάτι για τις δηλώσεις Ζάεφ και τα μακεδονικά που πρέπει να διδάσκονται στην Ελλάδα; Ο κ. Ζάεφ κέρδισε ότι δεν του είχαν παραχωρήσει επί 27 χρόνια έξι πρωθυπουργοί, την μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Εκεί που όλοι έλεγαν όχι εσείς είπατε ναι. Δεν συμφωνούμε με το σύνθημα «η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία» γιατί μόνοι σας το κάνατε, όλοι οι υπόλοιποι διαφωνήσαμε. Αν αύριο η χώρα βρεθεί να διαχειρίζεται πρόβλημα μακεδονικής μειονότητας δεν θα φταίμε οι βουλευτές που βρεθήκαμε απέναντι. Ακόμη και η Βουλγαρία διαφώνησε με την μακεδονική γλώσσα».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι πάσχει από «αφωνία στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, στο οποίο κάθε ημέρα προστίθεται ένα όνομα».

«Το κουβάρι αυτής της σκοτεινής υπόθεσης μόλις ξεκίνησε να ξετυλίγεται και θα έχουμε πολλά ακόμα να πούμε. Οσο για την ερώτηση που κατέθεσε η ΝΔ την προγραμματίσατε για την 21 Δεκεμβρίου.  Οι πολίτες παρακολουθούν με ειρωνία το τελευταίο παραμύθι από το ρεπερτόριο ψεμάτων σας. Για εσάς το ρολόι τρέχει από την ημέρα που δήθεν βγάλατε την χώρα από τα μνημόνια. 1417 ημέρες σκοτεινές για την ελλάδα είστε στην εξουσία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024