Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς αναβολή η αυριανή ψηφοφορία για το Brexit

Προς αναβολή η αυριανή ψηφοφορία για το Brexit

Όπως αναφέρει  πολιτική συντάκτρια του βρετανικού δικτύου BBC «δύο πηγές από το υπουργικό συμβούλιο μου είπαν ότι η ψηφοφορία αποσύρεται»

Σε θρίλερ εξελίσσεται η ψηφοφορία της Τρίτης για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο καθώς πληροφορίες που επικαλείται το BBC αναφέρουν πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποφάσισε να την ματαιώσει.

Όπως αναφέρει  πολιτική συντάκτρια του βρετανικού δικτύου BBC «δύο πηγές από το υπουργικό συμβούλιο μου είπαν ότι η ψηφοφορία αποσύρεται – δεν έχει, επαναλαμβάνω δεν έχει, ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως», ανέφερε η Λόρα Κούενσμπεργκ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η Μέι, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τα κορυφαία στελέχη του υπουργικού της συμβουλίου σήμερα για να συζητήσει τι να κάνει με τη συμφωνία της, η οποία επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από το μπλοκ παραμένοντας, ωστόσο, σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Ενώ δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση για την ψηφοφορία, δύο πηγές δήλωσαν στην υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ ότι η ψηφοφορία ματαιώνεται. Δημοσιογράφος των Financial Times ανέφερε ότι αξιωματούχος κοντά στο υπουργικό συμβούλιο επίσης επιβεβαίωσε πως η ψηφοφορία ματαιώνεται.

Η Μέι και οι υπουργοί της έχουν κατ’ επανάληψη επιμείνει ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Η εκπρόσωπός της ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει σχέδιο για ματαίωση της ψηφοφορίας.

Η στερλίνα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Ιούνιο του 2017.

«Όχι» από Κομισιόν σε επαναδιαπραγμάτευση για το Brexit

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα διαπραγματευθεί εκ νέου τη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Έχουμε μια συμφωνία στο τραπέζι», δήλωσε σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θυμίζοντας μια θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Δεν θα επαναδιαπραγματευθούμε.»

Το μπλοκ είναι έτοιμο για «όλα τα σενάρια», δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο Γιούνκερ μίλησε χθες τηλεφωνικά με τη Μέι.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024