Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μανιάτης για σκάνδαλο ΔΕΠΑ: Να απαντήσει ο Τσίπρας για τον Πετσίτη

Μανιάτης για σκάνδαλο ΔΕΠΑ: Να απαντήσει ο Τσίπρας για τον Πετσίτη

Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι προκύπτουν αμείλικτα ερωτηματικά μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων

Απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ζητά ο Γιάννης Μανιάτης, με ερώτηση του στη Βουλή, αναφορικά με τον ρολό του Μανώλη Πετσίτη στην υπόθεση της ΔΕΠΑ μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ότι «ο Πετσίτης που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου όπως δείχνουν και φωτογραφίες δημοσιευμάτων, μισθοδοτείται απευθείας από την ΕLFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη η οποία οφείλει στη ΔΕΠΑ 120 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα από το 2015 μέχρι το 2018».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Μανιάτη ο –διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ- πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος έχει καταγγείλει ότι δεχόταν πιέσεις από πέντε υπουργούς.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μανιάτης με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό υπογραμμίζει ότι προκύπτουν αμείλικτα ερωτηματικά μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων ότι ο κ. Μ. Πετσίτης, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου, από σερβιτόρος σε πιτσαρία το 2014 κι ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται στις 205.000€.

Την ίδια χρονική στιγμή, επισημαίνει ο κ. Μανιάτης,  το χρέος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ για κατανάλωση φυσικού αερίου εκτοξεύθηκε στα 120.000.000€, με αποτέλεσμα να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διορισμένου από την κυβέρνησή σας Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ο οποίος επίσης είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της ELFE.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1. Γνώριζε τη μισθολογική σχέση Μ. Πετσίτη – ELFE;

2. Γιατί δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση – δήλωση του Πρωθυπουργού για τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ότι η εκτόξευση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων υπουργών;

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024