Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο πλευρό του Τσίπρα στην Καισαριανή ο Μανώλης Πετσίτης

Στο πλευρό του Τσίπρα στην Καισαριανή ο Μανώλης Πετσίτης

Ο Μανώλης Πετσίτης ήταν εκεί, τόσο ως φίλος των στελεχών της νέας κυβέρνησης, αλλά και ως μέλος της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής

Ένας άνθρωπος που βρισκόταν πολύ κοντά στον Νίκο Παππά και ως εκ τούτου και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αποδεικνύεται ότι είναι ο Μανώλης Πετσίτης.

Παρών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αποδεικνύεται και από τη φωτογραφία του που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ» στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ με το όνομά του να φιγουράρει δίπλα σε στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, στα προγνωστικά για τις εκλογές, δείχνει την οικειότητα που είχε τόσο με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής όσο και με τον Αλ. Τσίπρα.

Συμμαθητής, φίλος και για ένα διάστημα οδηγός οχήματος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά, αλλά και «φίλος» με πολλά κυβερνητικά στελέχη καθώς και μέλη της οικογένειας Τσίπρα, σύμφωνα το προφίλ του στο Facebook ο Μανώλης Πετσίτης, ήταν από την αρχή στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Βρέθηκε άλλωστε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, από την πρώτη μέρα της ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουρίου 2015, όταν ο νεοεκλεγείς, τότε, πρωθυπουργός επέλεγε να βρεθεί στην Καισαριανή στις 26/1/2015, για να αποδώσει «φόρο τιμής» στους 200 εκτελεσθέντες της Πρωτομαγιάς του 1944, επιχειρώντας μία «συμβολική κίνηση».

Σε βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο Μανώλης Πετσίτης ήταν εκεί, τόσο ως φίλος των στελεχών της νέας κυβέρνησης, αλλά και ως μέλος της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής. Στην περιοχή όπου ξεκίνησε ως σερβιτόρος σε εστιατόριο με ετήσιο εισόδημα της τάξης των 4.000-5.000 ευρώ, για να αποκτήσει στη συνέχεια σημαντική ισχύ στο πλευρό κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Έκλεισε τον λογαριασμό του στο Facebook

Την ίδια ώρα, όποιος αναζητήσει την προσωπική σελίδα του Μανώλη Πετσίτη στο facebook, πλέον δεν μπορεί να τη βρει. Ο στενός συνεργάτης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής φαίνεται πως απενεργοποίησε τον λογαριασμό του στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου αποτυπωνόταν η καθημερινότητα του μέσω φωτογραφιών που ο ίδιος αναρτούσε.

Στην πλειονότητά τους οι φωτογραφίες έδειχναν χαλαρές στιγμές του από διακοπές, πίνοντας καφέ στο Κολωνάκι, ή διασκεδάζοντας σε κάποιο νυχτερινό κέντρο.

Πληροφορίες θέλουν ο κ. Πετσίτης να απενεργοποίησε την προσωπική του σελίδα μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την… αξιοζήλευτη πορεία του, ειδικά την περίοδο που μεσολάβησε μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «Μανώλης του Παππά»

O «Μανώλης του Παππά», όπως γνώριζαν τον Πετσίτη στα μπαράκια του Κολωνακίου, κι όχι μόνο, δεν είναι από μόνος του ένα κυβερνητικό σκάνδαλο για το οποίο θα πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Αλλωστε, δεν στοχοποιείται ποτέ κάποιος που έχει καταφέρει μέσα σε τρία χρόνια να 20πλασιάσει τα ετήσια εισοδήματά του. Αντιθέτως, θα μπορούσε να είναι παράδειγμα προς μίμηση και συνταγή επιτυχίας για έναν νέο που από σερβιτόρος κατάφερε να ανελιχθεί στο παρασκήνιο της πολιτικής και κυρίως να είναι συνομιλητής με σημαντικούς επιχειρηματίες και μάλιστα να πληρώνεται αδρά από κάποιους από αυτούς για υπηρεσίες που δεν έχουν διευκρινιστεί ποιες είναι.

Η περίπτωση του Πετσίτη, κι εδώ πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση, πρέπει να συνδεθεί με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – ELFE και τα «φέσια» της δεύτερης που επί ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκαν και κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον να εισπραχθούν.

Αυτό που θα πρέπει να εξηγηθεί είναι γιατί στο ίδιο χρονικό διάστημα που ο στενός φίλος του Νίκου Παππά και μυστικοσύμβουλος του πρωθυπουργού, εμφανίζεται να έχει υπαλληλική σχέση στην εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τουλάχιστον 7 υπουργοί έκαναν τα στραβά μάτια για τα χρέη προς τη ΔΕΠΑ.

Ποιες υπηρεσίες παρείχε ο κ. Πετσίτης, ο οποίος είχε καθημερινό «φύλλο πορείας» προς το Μέγαρο Μαξίμου, στην ELFE και για τις οποίες έλαβε το 2016 72.693 ευρώ; Και γιατί το 2017 από την ίδια εταιρεία πήρε αύξηση και οι απολαβές του από την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά έφτασαν τα 128.500 ευρώ;

Βεβαίως κι έχει μια ιδιωτική εταιρεία δικαίωμα να κάνει αύξηση στους υπαλλήλους της, έστω κι αν αυτή η αύξηση είναι πάνω από 50 χιλ. ευρώ ετησίως. Όμως, πρέπει να ξεκαθαριστεί ο ρόλος του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού και του νούμερο 2 της κυβέρνησης, κ. Παππά, σε όλη αυτή την ιστορία.

Σύμφωνα με τα «Νέα», στις 30 Νοεμβρίου 2016 ο κ. Πετσίτης, φέρεται να δημιουργεί την ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία Boss Athens Single Member PC. Οπως αναφέρεται στο έγγραφο σύστασης της εταιρείας, «σκοπός είναι οι υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών κι επενδυτικών συμβούλων διαχείρισης, υπηρεσίες ανεύρεσης πελατών, η παροχή επαγγελματικής και τεχνικής υποστήριξης και παροχή σύμβουλων» κ.λπ. Προκαλεί σειρά ερωτημάτων ο λόγος δημιουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας (σ.σ.: εμφάνιζε ισολογισμούς της τάξης των 1.500 ευρώ).

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024