Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συστάσεις Κοστέλο στην κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις

Συστάσεις Κοστέλο στην κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις

Μιλώντας στο 20ο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα της Capital Link, στάθηκε επίσης στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος

Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδίως σε ό,τι αφορά τη βελτίωση του περιβάλλοντος για επιχειρηματικές δραστηριότητες και επενδύσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν για την Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο.

Σε πάνελ με θέμα την παρούσα κατάσταση της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές τους, ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν για την Ελλάδα ανέφερε ότι «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αναλήφθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος, ιδίως μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του περιβάλλοντος για επιχειρηματικές δραστηριότητες και επενδύσεις, όπως και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος».

Για τον Προϋπολογισμό του 2019, είπε ότι θα επιτύχει πλεονάσματα σε ευθυγράμμιση με τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους, ενώ σημείωσε πως ότι υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που απομένουν, θα είναι διαθέσιμη μία επιπλέον δόση ελάφρυνσης χρέους 700 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Από την πλευρά του ο πρώην αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τρα, κατέγραψε ως το μεγαλύτερο λάθος του Ταμείου την «φτωχή» επικοινωνία του με τον ελληνικό λαό. «Τα προγράμματα προσαρμογής είναι σκληρά. Χρειαζόταν να έχουμε περισσότερες συζητήσεις και να εξηγήσουμε τι συνέβαινε με την οικονομία» παρατήρησε.

Ο πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ εξέφρασε ανησυχία γιατί στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα, αριστερά και δεξιά, υπόσχεται φορολογικές περικοπές και αυξήσεις δαπανών με πόρους που η Ελλάδα δεν διαθέτει. «Ως αποτέλεσμα η Ελλάδα μάλλον αντιδρά σε γεγονότα, αντί να χαράσσει το μέλλον της».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024