Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι κρισιμότερες 48 ώρες για τη Βρετανία

Οι κρισιμότερες 48 ώρες για τη Βρετανία

Ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού διαψεύδει τα περί αναβολής της κρίσιμης ψηφοφορίας την ερχόμενη Τρίτη και επαναδιαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. Τερέζα Μέι: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Δύο εικοσιτετράωρα πριν την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων της Συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας και της διακήρυξης για τις μελλοντικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η πρωθυπουργός θα μεταθέσει την ψηφοφορία για μετά το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε σημερινή συνέντευξη στη Sunday Mail, η Τερίζα Μέι προειδοποιεί ότι τυχόν απόρριψη της Συμφωνίας και της Πολιτικής Διακήρυξης οδηγεί τη χώρα σε αχαρτογράφητα νερά, σε μη Brexit ή σε άτακτη αποχώρηση. «Δυστυχώς έχουμε μια άφρονα αντιπολίτευση που το μόνο που επιδιώκει είναι οι εκλογές και αδιαφορεί για το μέλλον της χώρας. Οι βουλευτές οφείλουν να επιτελέσουν το πατριωτικό τους καθήκον και να ψηφίσουν τη Συμφωνία, την μόνη που υπάρχει στο τραπέζι και εγγυάται την ασφάλεια της χώρας και το αδιατάρακτο μέλλον των πολιτών της», υποστηρίζει η βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Η ψηφοφορία στη Βουλή θα γίνει»

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ διέψευσε δημοσιογραφικές πληροφορίες των Synday Times που φέρουν την πρωθυπουργό να αναβάλει την ψηφοφορία στη Βουλή, προκειμένου να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του επίμαχου άρθρου της Συμφωνίας που αφορά στο συνοριακό καθεστώς στη Βόρειο Ιρλανδία, θέμα που έχει βαθειά διχάσει όλες τις πτέρυγες του  Κοινοβουλίου. Ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ισχύ του πολυσυζητημένου και αμφιλεγόμενου Backstop, που δεν προβλέπεται από τη Συμφωνία, θεωρείται βέβαιο ότι θα άλλαζε τη γνώμη πολλών βουλευτών των κυβερνητικών εδράνων.

Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση και προσωπικά η Τερέζα Μέι, βρίσκονται μπροστά στην κρισιμότερη φάση για τη χώρα και την πολιτική τους επιβίωση. Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι αποφασιστικές, πρωτίστως για τη Βρετανία αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα άτακτο Brexit δεν συμφέρει καμιά από τις δύο πλευρές.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024