Υπόκλιση Τζόκοβιτς σε Μόντριτς: «Συγχαρητήρια, σου άξιζε»
Ο Σέρβος Νο.1 τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, έστειλε τα συγχαρητήριά του στον Κροάτη καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, Λούκα Μόντριτς, για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.
Νόβακ Τζόκοβιτς και Λούκα Μόντριτς. Δύο αθλητές που για τη χρονιά που φεύγει, βρίσκονται στην κορυφή των αθλημάτων τους. Ο ένας στο τένις και ο άλλος στο ποδόσφαιρο. Πριν από δύο περίπου δεκαετίες, υπήρχαν τόσα που θα τους χώριζαν, μιας και Σέρβοι και Κροάτες, άλλοτε «τέκνα» της κραταιάς Γιουγκοσλαβίας, επιδόθηκαν σε έναν αιματηρό εμφύλιο με τις γνωστές εξελίξεις…
Η τοποθέτηση του «Νόλε» όμως δείχνει τον σωστό δρόμο. Πως το μίσος ανήκει στο παρελθόν. Το έκανε για πρώτη φορά όταν συνεχάρη την εθνική ομάδα της Κροατίας που κατέκτησε το Davis Cup στο τένις. Και το έκανε και πάλι με αφορμή τον Λούκα Μόντριτς της Ρεάλ που κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 2018.
Παιδιά του εμφυλίου και οι δύο, άφησαν πίσω τους την φρίκη και τον διχασμό και σίγουρα δείχνουν τον δρόμο προς τους συμπατριώτες τους και όχι μόνο… Το ποστάρισμα του Τζόκοβιτς, αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Σου άξιζε. Περήφανη στιγμή για την περιοχή μας να έχει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο».
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε απέναντι στον κάτοχο του τίτλου, Αντρέι Ρούμπλεφ, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ 6-3, 7-6(2) και αποκλείστηκε στον προημιτελικό του Qatar Open.
LIVE: Μαρούσι – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μαρούσι – Ολυμπιακός, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.