Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας σε εκδήλωση στην Τρίπολη για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Είχαμε προειδοποιήσει για τη ζημιά αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας συνιστά εθνική υποχώρηση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι είπε «ναι» εκεί που όλοι είχαν πει «όχι» όπως ο Μητσοτάκης, ο Καραμανλής και ο Σαμάρας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τώρα ο κ. Ζάεφ μας κουνά το δάχτυλο, λέει να διδάσκεται η »μακεδονική» γλώσσα στα ελληνικά σχολεία. Του λέμε ότι η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, δεν πρέπει να περάσει γιατί υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με την οικονομία σχολίασε ότι: «Μας είπε ο κ. Τσίπρας, ότι κυβερνά 100 μέρες, κυβερνά τη χώρα 1414 ημέρες και η χώρα πήγε πίσω. Οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, η οικονομία καταρρακώθηκε και επέστρεψε η κρίση».

Αναφερόμενος στην ημερομηνία των εκλογών επεσήμανε: «Το 2019 είναι εκλογικό έτος, θα γίνουν εθνικές, ευρωεκλογές. Θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα. Δεν ξέρω πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές, να γίνουν όμως μια ώρα αρχύτερα. Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Συνέχισε λέγοντας: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το δικό σας υστέρημα στο παιχνίδι των προεκλογικών παροχών, σας πήρε δέκα και σας επιστρέφει ένα. Θα έρθει στη Βουλή να μας πει ότι ακύρωσε την περικοπή των συντάξεων που ο ίδιος έκοψε και εμείς θα του θυμίσουμε ότι ήμασταν απέναντι και θα τους θυμίσουμε ότι τότε δε δέχθηκε την τροπολογία μας, γιατί ίσως δεν είχε ρυθμίσει το παζάρι το οποίο έκανε».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι στον σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας είναι η μείωση των φόρων και των εισφορών με παράλληλη ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης.

«Δε Θέλω να πάρω μόνο μια ισχυρή λαϊκή εντολή αλλά θέλω να είμαστε και μια καλή κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ ολοκληρώνοντας την ομιλία του.