Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγκλημα στη Ρόδο: Σε ξεχωριστές φυλακές οι δύο κατηγορούμενοι

Έγκλημα στη Ρόδο: Σε ξεχωριστές φυλακές οι δύο κατηγορούμενοι

Ο 19χρονος Αλβανός οδηγείται στις φυλακές του Αυλώνα, ενώ ο 21χρονος Ροδίτης στα Γρεβενά, με τη μεταγωγή τους να πραγματοποιείται υπό άκρα μυστικότητα, καθώς ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει η οργή της τοπικής κοινωνίας για το στυγερό έγκλημα που φέρονται να έχουν διαπράξει

Για περισσότερες από εννέα ώρες βρίσκονταν χθες στα δικαστήρια της Ρόδου οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21χρονης που συγκλόνισε το πανελλήνιο, οι οποίοι μετά τις απολογίες τους και την κατά αντιπαράσταση εξέτασή τους, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής οι δύο νεαροί, κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας και υπό άκρα μυστικότητα οδηγούνται σε ξεχωριστά σωφρονιστικά ιδρύματα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος Αλβανός οδηγείται στις φυλακές του Αυλώνα, ενώ ο 21χρονος Ροδίτης στα Γρεβενά, με τη μεταγωγή τους να πραγματοποιείται υπό άκρα μυστικότητα, καθώς ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει η οργή της τοπικής κοινωνίας για το στυγερό έγκλημα που φέρονται να έχουν διαπράξει και η οποία εκφράστηκε και χθες έξω από τα δικαστήρια της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του νησιού, φωνάζοντας συνθήματα κατά των δύο κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα οι αρχές ασφαλείας να αναγκαστούν να φυγαδεύσουν τον 21χρονο και τον 19χρονο, προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα.

Τα «φόρτωνε» ο ένας στον άλλο

Περισσότερες από δύο ώρες διήρκησε χθες η απολογία του κάθε κατηγορουμένου.

Περίπου λίγο πριν τις εννέα το πρωί ο 21χρονος Ροδίτης συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Ματούλα Παπαβεργή πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και επανέλαβε τα όσα ισχυρίζεται εξ αρχής. Ότι δηλαδή όλα έγιναν από τον 19χρονο συγκατηγορούμενό του.

Ο 21χρονος φέρεται να δήλωσε στην ανακρίτρια πως ο 19χρονος του ζήτησε το σπίτι για να πάνε εκεί με μία κοπέλα που γνώριζε και να συνευρεθούν ερωτικά. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως την παρέλαβαν από το σπίτι της, μαζί με τον 19χρονο καθώς εκείνος την γνώριζε και με το όχημα που ανήκει στον πατέρα του, μετέβησαν στο σπίτι στη Λίνδο. Εκεί ό,τι έγινε μεταξύ του 21χρονου και της κοπέλας ήταν με τη συναίνεσή της και πως αφορμή για το κακό που συνέβη αποτέλεσε ένα σχόλιο της 21χρονης που έκανε για τον 19χρονο μειώνοντας τον ανδρισμό του.

Ο Ροδίτης είπε πως τότε ο αλλοδαπός άρχισε να την χτυπάει στην αρχή με τα χέρια του και εν συνεχεία με το ηλεκτρικό σίδερο έως ότου έχασε τις αισθήσεις της. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε πως ο αλλοδαπός ήταν αυτός που την πέταξε στη θάλασσα, και πως τον απείλησε να μην πει το παραμικρό για όλα αυτά, ενώ τον εξανάγκασε να επιστρέψουν σπίτι για να το καθαρίσουν.

Ο 21χρονος πρόσθεσε επίσης πως ήταν εκείνος που πρότεινε στον αλλοδαπό να μεταφέρουν την τραυματισμένη κοπέλα στο νοσοκομείο αλλά ο 19χρονος δεν δέχτηκε καθώς θεώρησε ότι είχε πεθάνει.

Ο ίδιος τόνισε πως ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ από όσα είχαν συμβεί και φοβούμενος για το τι θα μπορούσε να του κάνει ο αλλοδαπός, έκανε το μοιραίο λάθος, να μην πει τίποτε.

Τέλος ο 21χρονος δήλωσε μετανιωμένος και λυπημένος για αυτό που συνέβη στην 21χρονη φοιτήτρια.

Τι είπε ο 19χρονος

Για περισσότερες από δύο ώρες, από τις 11 χθες το πρωί, απολογούνταν και ο 19χρονος, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Έλλη Σταυριανάκη με νομική συνδρομή απο τον Κώστα Διακονή, ο οποίος και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Ο αλλοδαπός επανέλαβε εν μέρει τα όσα και προανακριτικά φέρεται να έχει δηλώσει στους Λιμενικούς ότι δηλαδή, πήγαν και πήραν από το σπίτι της στην πόλη της Ρόδου τη νεαρή φοιτήτρια και πήγαν όλοι μαζί στο σπίτι του 21χρονου στη Λίνδο. Εκεί θα συνευρίσκονταν ερωτικά, ωστόσο υπήρξε διαπληκτισμός και τότε ο 21χρονος φέρεται να χτύπησε αρχικά με τα χέρια του και στη συνέχεια με ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος στο κεφάλι τη νεαρή φοιτήτρια, αφήνοντάς την αναίσθητη.

Ο 19χρονος αρνήθηκε ότι είχε την παραμικρή ανάμιξη στα όσα επακολούθησαν, ενώ φέρεται να επανέλαβε ότι εκείνος είχε προτείνει να μεταφέρουν την τραυματισμένη κοπέλα στο νοσοκομείο.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι οι Λιμενικοί και οι Αστυνομικοί προσήγαγαν για δεύτερη φορά στο γραφείο της Ανακρίτριας Ρόδου τους δύο κατηγορούμενους, αυτή τη φορά για να εξεταστούν κατά αντιπαράσταση.

Περίπου δύο ώρες διήρκησε και αυτή η εξέταση των δύο νεαρών, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα και αμέσως μετά, εισαγγελέας και ανακρίτρια αφού εξέτασαν όλα τα στοιχεία με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, οι δύο κατηγορούμενοι δεν ήρθαν σε επαφή μεταξύ τους, παρά μόνο την ώρα που εξετάστηκαν κατά αντιπαράσταση και κρατούνταν σε διαφορετικούς χώρους.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024