Σε νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο, προχώρησαν αξιωματικοί του Λιμενικού.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Ναυτιλίας, γνωστοποιήθηκε για το έγκλημα στη Ρόδο ότι μετά την ανάλυση των δεδομένων κατά την προανακριτική διαδικασία και την αξιοποίηση βίντεο, προσήχθησαν ως ύποπτοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, δύο άτομα.

Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί του Λιμενικού, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 19χρονος μετέβη με μικρό φορτηγό μαζί με τον 21 ετών στην οικεία της θανούσης για να την παραλάβουν και να πάμε σε εξοχική κατοικία.

Εκεί, σημείωσαν, υπήρξε έντονος διαπληκτισμός  και ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων φέρεται να την χτύπησε με σίδερο στο κεφάλι ενώ στη συνέχεια μετέφεραν το θύμα και το πέταξαν στη θάλασσα.

«Προέκυψε ότι το θύμα εν ζωή υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» σημείωσαν προσθέτοντας ότι παραγγέλθηκε και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού που ασχολούνται με την υπόθεση αναμένουν το πόρισμα των εργαστηρίων για το γενετικό υλικό (DNA), αποτυπώματα και κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στο σπίτι και σε αντικείμενα που περισυνελλέγησαν τόσο στο εξοχικό όσο και στη βραχώδη περιοχή όπου εντοπίστηκε το πτώμα της άτυχης κοπέλας. Αναφορικά με το σχοινί που δείχνει σε φωτογραφία να υπάρχει στα πόδια της στελέχη του ΛΣ υποστήριξαν πως δεν το είχαν τοποθετήσει οι δράστες, αλλά δύτες του Λιμενικού στο πλαίσιο απεγκλωβισμού της από το δύσβατο σημείο που βρέθηκε.

Οι λιμενικοί έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης αξιοποιώντας το υλικό από κάμερες ασφαλείας ενώ μετά την πράξη τους, σύμφωνα με τους λιμενικούς, επέστρεψαν στην εξοχική κατοικία, καθάρισαν αίματα και το εσωτερικό και μάζεψαν ρούχα και άλλα αντικείμενα τα οποία πέταξαν στη βραχώδη περιοχή και βρέθηκαν απο τους λιμενικούς.

Ακόμη τονίστηκε ότι, «στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή ιδιωτών δυτών, διενήργησαν εξονυχιστική έρευνα στη θαλάσσια περιοχή ανεύρεσης της σορού, και εντόπισαν μεταξύ άλλων ευρημάτων, ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού-μωβ, με την οποία φέρεται να χτυπήθηκε στο κεφάλι η θανούσα, στην εξοχική κατοικία στην περιοχή Πεύκων. Σημειώνεται δε ότι στην ίδια οικία έχει ανευρεθεί, μεταξύ άλλων, βάση ηλεκτρικού σίδερου ίδιου τύπου που αποτελεί το έτερο εξάρτημα της ηλεκτρικής συσκευής σιδερώματος».

Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι «έχουν ανευρεθεί ρούχα καθώς και άλλα αντικείμενα που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση, τα οποία εξετάζονται ενδελεχώς στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. ενώ ειδικό κλιμάκιο της ίδιας Διεύθυνσης μετέβη στην εξοχική κατοικία στους Πεύκους και συνέλεξε πλήθος στοιχείων καθώς και βιολογικό υλικό, ενώ ανευρέθηκε πλήθος κηλίδων αίματος στους χώρους της οικίας, οι οποίες πρόκειται να εξεταστούν εργαστηριακά. Επιπροσθέτως πρόκειται να εξεταστεί από το ίδιο κλιμάκιο και το όχημα με το οποίο μεταφέρθηκε το θύμα».