Γαλλία: Τα «κίτρινα γιλέκα» δεν είναι ικανοποιημένα με τα μέτρα της κυβέρνησης
Σχεδόν οκτώ στους δέκα Γάλλους (ποσοστό 78%) θεωρούν ότι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα που έχουν εκφράσει τα "κίτρινα γιλέκα", σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα
Σχεδόν οκτώ στους δέκα Γάλλους (ποσοστό 78%) θεωρούν ότι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα που έχουν εκφράσει τα «κίτρινα γιλέκα», σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Οι περισσότεροι Γάλλοι εξακολουθούν να εγκρίνουν τις κινητοποιήσεις (72%), μία ημέρα μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα της αύξησης των φόρων στα καύσιμα. Πιο αναλυτικά, το 46% δηλώνει ότι στηρίζει το κίνημα και το 26% ότι το «συμπαθεί». Μόλις δύο στους δέκα (ποσοστό 21%) διαφωνούν ενώ το 6% «δεν ενδιαφέρεται», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για λογαριασμό του BFMTV.
Από τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, κανένα δεν θεωρείται ικανό να βελτιώσει την αγοραστική δύναμη των Γάλλων. «Αποτελεσματική» κρίνεται από το 46% η ακύρωση της αύξησης στην τιμή του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου. Το 32% χαρακτηρίζει θετική και την αναβολή στην αύξηση του φόρου επί των καυσίμων.
Δύο στους τρεις (ποσοστό 63%) υποστηρίζουν ότι η κινητοποίηση θα πρέπει να συνεχιστεί.
Οι Γάλλοι καταδικάζουν πάντως μαζικά (82%) τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο, αν και το 37% δηλώνουν ότι «καταλαβαίνουν» τους διαδηλωτές.
Το ποσοστό εκείνων που αυτοχαρακτηρίζονται «κίτρινα γιλέκα» ανέρχεται στο 20%. Από αυτούς, το 36% είπαν ότι ψήφισαν τη Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017, το 28% ψήφισαν τον Ζαν-Λικ Μελανσόν της «Ανυπότακτης Γαλλίας» και μόνο το 5% ψήφισε στον Εμανουέλ Μακρόν.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά στις 4 και 5 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.002 προσώπων ηλικίας άνω των 18 ετών.
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)







































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442