Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αγοράστε μετοχές της Capital Product Partners», συστήνουν οι αναλυτές

«Αγοράστε μετοχές της Capital Product Partners», συστήνουν οι αναλυτές

Θετικές εκτιμήσεις για τη ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων του Β. Μαρινάκη, ειδικά μετά την ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας με την Diamond S Shipping, συμφερόντων του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross

«Αγοράστε μετοχές της Capital Product Partners». Αυτή τη σύσταση απευθύνουν στους επενδυτές ξένοι αναλυτές κι εταιρείες που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τη ναυτιλιακή εταιρεία, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η  ανακοίνωση του μεγάλου deal με την εταιρεία συμφερόντων του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, την Diamond S Shipping, τάραξε τα νερά στον διεθνή ναυτιλιακό χώρο κι έφερε την CPLP στο προσκήνιο. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστή η συμφωνία για τη συγχώνευση του στόλου τάνκερ της Capital Product Partners L.P. (CPLP) με την Diamond S Shipping. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο, μέσω μιας συναλλαγής που αποτιμάται στα 1,65 δις δολάρια.

Οι αναλυτές βλέπουν τώρα ότι η εταιρεία CPLP έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επενδυτές καθώς προσφέρει προσδοκίες για μελλοντικές χρηματοροές.

Παρά την απόσχιση του στόλου των τάνκερ που κατέχει η εταιρεία, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα B Riley FBR συστήνει «αγορά» για την Capital Product Partners και βάζει ως τιμή – στόχο για τη μετοχή (σε 12μηνη βάση), τα 2,75 δολάρια.

Παραγωγή ρευστού

«H νομική μορφή της εταιρείας προσφέρει, κατά την άποψη μας, τη δυνατότητα για τη δημιουργία μεγαλύτερης παραγωγής μετρητών προς κατανομή, με ισχυρή βάση ταμειακών ροών χαμηλού κινδύνου, καθώς διαθέτει ένα στόλο πλοίων διαφόρων κατηγοριών, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δεξαμενόπλοιων και ξηρού φορτίου, με ένα συνδυασμό ναύλων που προέρχονται από τη spot αγορά και από μακροπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες συμβάσεις ναύλωσης», ανέφερε ο αναλυτής Liam Burke σε σημείωμα προς τους πελάτες της επενδυτικής τράπεζας.

Ο αναλυτής, σύμφωνα με το mononews, επισήμανε ότι «η CPLP έχει στήριξη και από την Capital Maritime & Trading Corp, την άλλη εταιρεία συμφερόντων του κ. Μαρινάκη, η οποία αποτελεί μία σταθερή πηγή υψηλών αποδόσεων και υψηλής κάλυψης ναυλώσεων κατά 63% για το 2019″, τονίζει ο Burke.

«Πιστεύουμε ότι τα σχέδια απόσχισης του στόλου των δεξαμενόπλοιων σε μια ξεχωριστή εταιρεία, αυξάνει το συνολικό προφίλ κινδύνου αλλά επιτρέπει στους ιδιοκτήτες της CPLP να συνεχίσουν να αποκομίζουν τις προγραμματισμένες ροές εσόδων από τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συμβάσεις τους, κυρίως του στόλου των εμπορευματοκιβωτίων, συμμετέχοντας παράλληλα στην αύξηση της δυναμικής βελτίωσης της σχέσης προσφοράς/ζήτησης στην αγορά δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού και προϊόντων/χημικών», γράφει ο Burke.

Και καταλήγει: «Αν και η δομή της CPLP θα είναι πιθανόν διαφορετική μετά το πρώτο τρίμηνο του 2019, θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την εταιρεία με βάση την τρέχουσα απόδοση της έως ότου οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τη DSS».

Η ανάλυση αυτή δημοσιεύτηκε σε μεγάλα οικονομικά sites όπως:

Capital Product Partners started with Buy rating at B. Riley FBR

Capital Product initiated with a Buy at B. Riley FBR

B.Riley/FBR Starts Capital Product (CPLP) at Buy

https://www.streetinsider.com/New+Coverage/B.RileyFBR+Starts+Capital+Product+%28CPLP%29+at+Buy/14887172.html

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024