Η Fiat ανακοίνωσε την εξέλιξη μιας νέας αρχιτεκτονικής, εξελιγμένης εξαρχής υπό το σκεπτικό της ηλεκτροκίνησης την οποία αναμένεται να εγκαινιάσει η αντίστοιχη έκδοση του 500.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι η πρώτη εξολοκλήρου ηλεκτρική που εξελίσσεται από την Fiat, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης της ηλεκτροκίνησης από την ιταλική φίρμα.

Σε αντίθεση δε με την τρέχουσα ηλεκτροκίνητη έκδοση του 500e η οποία διατίθεται σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ και κατασκευάζεται στο Μεξικό, το νέο ηλεκτρικό 500αράκι που θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα, θα είναι μοντέλο ευρείας κλίμακας και θα πωλείται και στην Ευρώπη όπου επίσης θα παράγεται.

Σε ό,τι αφορά τον ορίζοντα άφιξης του 500e, αν και προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί, αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρική πλατφόρμα αποτελεί μέρος των σχεδίων της FCA για την περίοδο 2019-2021, να επενδύσει περισσότερα από πέντε δισεκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών που άπτονται της ηλεκτροκίνησης και την αναπροσαρμογή των εργοστασίων της σε ιταλικό έδαφος προκειμένου να υποδεχτούν νέες τεχνολογίες και μοντέλα.