Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Επιχείρηση καταστροφής σηράγγων της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο

Ισραήλ: Επιχείρηση καταστροφής σηράγγων της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο

Οι σήραγγες της Χεζμπολάχ που έχει εντοπίσει και καταστρέφει ο ισραηλινός στρατός επιτρέπουν διείσδυση και τρομοκρατικά χτυπήματα σε κατοικημένες περιοχές του βόρειου Ισραήλ

Μεγάλη επιχείρηση έχει εξαπολύσει σήμερα ο ισραηλινός στρατός στα σύνορα με τον Λίβανο, προκειμένου να κλείσει σήραγγες της Χεζμπολάχ που επιτρέπουν διείσδυση και τρομοκρατικά χτυπήματα στο ισραηλινό έδαφος.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων Τζόναθαν Κόνρικους δήλωσε ότι ο στρατός γνωρίζει έναν σημαντικό αριθμό σηράγγων που διασχίζουν τα σύνορα και φτάνουν στο Ισραήλ από τον βορρά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί μόνον εντός του ισραηλινού εδάφους και όχι πέραν των συνόρων.

Ο ίδιος μιλώντας στο AFP σημείωσε ότι αυτές οι «σήραγγες επίθεσης», τον αριθμό των οποίων δεν διευκρίνισε, δεν είναι ακόμη επιχειρησιακές, και πρόσθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός θα τις κλείσει, χωρίς να διευκρινίσει με ποια μέσα.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει επίσης σε ανακοίνωσή του ότι «έχει ενισχύσει την παρουσία του και την ετοιμότητά του στην Βόρεια Διοίκηση και είναι προετοιμασμένος για διάφορα σενάρια». Ορισμένες περιοχές κοντά στον συνοριακό φράκτη έχουν αποκλειστεί.

«Η διάνοιξη διασυνοριακών σηράγγων επίθεσης τις οποίες ανακάλυψαν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, προτού οι σήραγγες επίθεσης καταστούν επιχειρησιακές και θέτουν επικείμενη απειλή στην ασφάλεια των Ισραηλινών αμάχων, συνιστά κατάφωρη παραβίαση της ισραηλινής εθνικής κυριαρχίας», σημειώνει ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024