Μεγάλη επιχείρηση έχει εξαπολύσει σήμερα ο ισραηλινός στρατός στα σύνορα με τον Λίβανο, προκειμένου να κλείσει σήραγγες της Χεζμπολάχ που επιτρέπουν διείσδυση και τρομοκρατικά χτυπήματα στο ισραηλινό έδαφος.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων Τζόναθαν Κόνρικους δήλωσε ότι ο στρατός γνωρίζει έναν σημαντικό αριθμό σηράγγων που διασχίζουν τα σύνορα και φτάνουν στο Ισραήλ από τον βορρά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί μόνον εντός του ισραηλινού εδάφους και όχι πέραν των συνόρων.

Ο ίδιος μιλώντας στο AFP σημείωσε ότι αυτές οι «σήραγγες επίθεσης», τον αριθμό των οποίων δεν διευκρίνισε, δεν είναι ακόμη επιχειρησιακές, και πρόσθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός θα τις κλείσει, χωρίς να διευκρινίσει με ποια μέσα.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει επίσης σε ανακοίνωσή του ότι «έχει ενισχύσει την παρουσία του και την ετοιμότητά του στην Βόρεια Διοίκηση και είναι προετοιμασμένος για διάφορα σενάρια». Ορισμένες περιοχές κοντά στον συνοριακό φράκτη έχουν αποκλειστεί.

«Η διάνοιξη διασυνοριακών σηράγγων επίθεσης τις οποίες ανακάλυψαν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, προτού οι σήραγγες επίθεσης καταστούν επιχειρησιακές και θέτουν επικείμενη απειλή στην ασφάλεια των Ισραηλινών αμάχων, συνιστά κατάφωρη παραβίαση της ισραηλινής εθνικής κυριαρχίας», σημειώνει ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του.