Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη γκάφα: Ελεύθερος ο Ριχάρδος και άλλοι 7 για τη «μαφία του χρυσού»

Απίστευτη γκάφα: Ελεύθερος ο Ριχάρδος και άλλοι 7 για τη «μαφία του χρυσού»

Κούγιας: Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς

Σε ανάκληση και των οκτώ ενταλμάτων προσωρινής κράτησης στην υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας προχωρά η ανακρίτρια διαφθοράς γεγονός που σημαίνει ότι ακόμα και εντός της ημέρας αναμένεται η αποφυλάκιση των κατηγορουμένων όπως είπαν οι δικηγόροι σε δηλώσεις τους. Η ανακρίτρια διαφθοράς οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για την εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Οι δικαστικές εξελίξεις ανακοινώθηκαν στους δικηγόρους οι οποίοι δήλωσαν:

Αλέξης Κούγιας

«Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία  προς τιμή της,  μας ανακοινωσε οτι απο χθες το μεσημερι, με επιμέλεια της, καταφερε να προκαλέσει αντίδραση από ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις.

Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτέπαγγελτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση. Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως η δικαιοσύνη στραφεί βάρος αυτών που δημιούργησαν φαρσοκωμωδία.

Δημήτρης Κακόγιαννος

«Είναι μία κακή νομική τροφή απο μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα»

Επαμεινώνδας Παπαδέα

Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανηλικών εβρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε ανεπανάληπτο φιάσκο για την ελληνική δικαιοσύνη και για όσους από την Αστυνομία κατά κύριο λόγο, συνέταξαν ένα κατηγορητήριο χωρίς προηγουμένως να ελέγξουν αν αυτό είναι «δεμένο». Και το φιάσκο επιβεβαιώθηκε όταν συνήγοροι των κατηγορουμένων κατέθεσαν αίτημα για να διερευνηθεί αν οι συναλλαγές με χρυσό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπόκεινται σε φόρους και δασμούς. Μόλις η απάντηση που ήρθε ήταν ότι δεν υπάρχουν δασμοί τότε όλοι αντιλήφθηκαν ότι δεν ισχύει και η κατηγορία της λαθρεμπορίας και κακουργήματα με τα οποία βαρύνονταν οι κατηγορούμενοι.

Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας: Μετεβλήθη το αστυνομικό τμήμα ασφαλείας σε αστυνομικό τμήμα ανασφαλείας. Οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στην ταλαιπωρία με σοβαρές διώξεις χωρίς να έχουν οποιοδήποτε νομικό έρεισμα όπως βεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές του ΥΠΟΙΚ. Κλείνουμε την εξής φράση:  Ο μη γένοιτο επανάληψη αυτής της διωκτικής αυθαιρεσίας και αξίζει να τονίσουμε και την ευαισθησία των δικαστικών αρχών οι οποίες μέχρι σήμερα έκαναν άλματα στο κενό.

Η αίτηση Κούγια για αποφυλάκιση

«Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.

Κατόπιν αυτού και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία ‘Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών.

ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Όπως κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ. αφεθώ ελεύθερος.»

«Παρά το ότιπροσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ανακριτή και εισαγγελέα να αντιληφθούν τη δομή της υποθέσεως αυτό δεν κατέστη δυνατό και αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, προσθετοντας ότι πεποίθηση του είναι ότι κυριάρχησε η ηχηρότητα της υποθέσεως και η δήλωση του πρωθυπουργού που ουσιαστικά προκατελαβε την κατάληξη της υπόθεσης

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024