Στον συγκατηγορύμενό του, Τούρκο Συριακής καταγωγής , ο οποίος χθες κρίθηκε προφυλακιστέος, επιρρίπτει την ευθύνη για την υπόθεση της καταγγελόμενης λαθρεμπορίας χρυσού ο γνωστός από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του, ενεχυροδανειστής Ριχάρδος.

Απεθυνόμενος προς την ανακρίτρια λίγες ώρες πριν την απολογία του με αίτημα του δια του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, ζητά να εξεταστεί κατ» αντιπαράσταση με τον συγκατηγορούμενό του  καθώς έτσι θεωρεί πως θα μπεί η υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις.

Ζητεί παράλληλα να εξεταστεί, ειδικός πραγματογνώμονας τελωνειακός υπάλληλος για την υπόθεση, για να καταδειχθτεί πως στις συναλλαγές με την Τουρκία δεν υπάρχει επιβολή ΦΠΑ ή άλλων επιβαρύνσεων, συνεπώς δεν υπάρχει ζημία του δημοσίου από διαφυγόντα κέρδη.

Μάλιστα ισχυρίζεται πως έγινε στόχος της αστυνομίας η οποία «εκμεταλλεύτηκε αφενός την επωνυμία, την επιτυχία και την διασημότητά  μου» και καταλήγει πως είναι «άδικο να καταστραφούν όλα τα καταστήματα που διατηρώ και λειτουργώ με απολύτως νόμιμο και διαφανή τρόπο και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτά, τη στιγμή που εγώ έχω ήδη καταστραφεί ηθικά».