Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Variosport: Η λογική της απλότητας

VW Variosport: Η λογική της απλότητας

Με φόντο την αυξημένη ζήτηση για SUV και crossovers, η VW αποφάσισε να απλοποιήσει τις πολυμορφικές προτάσεις της, προετοιμάζοντας ένα νέο μοντέλο το οποίο θα εστιάσει στην απλή λογική της πλήρους αξιοποίησης του αυξημένου του αποτυπώματος προς όφελος των επιβαινόντων, δίνοντας τους παράλληλα πρόσβαση σε άφθονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Φωτογραφίες: Automedia

Τα crossover και τα SUV καταλαμβάνουν προοδευτικά το ζωτικό χώρο των MPV, καθώς οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε πιο περιπετειώδεις λύσεις προκειμένου να καλύψουν τις χωροταξικές τους απαιτήσεις.

Ανεξαρτήτως των τάσεων, η VW δεν δείχνει πρόθυμη να εγκαταλείψει την κατηγορία των πολυμορφικών όπως αποδεικνύουν  οι εικόνες ενός αντίστοιχου δοκιμαστικού πρωτότυπου το οποίο φέρει την ονομασία Variosport και πρόκειται να λειτουργήσει ως «υποκατάστατο» και αντικαταστάτης των Golf Sportsvan και VW Touran.

Επί του παρόντος, το δοκιμαστικό πρωτότυπο δείχνει να υπακούει σε μια απλή σχεδιαστική λογική χωρίς να ενδίδει σε ιδιαιτερότητες, όπως για παράδειγμα η «άνιση» σχεδίαση των θυρών που κάποτε χρησιμοποιούσαν τα MPV για να διαφοροποιηθούν και να προσελκύσουν κοινό.

Αντιθέτως η έμφαση δίνεται στην πλήρη αξιοποίηση των διαστάσεων του και όσων αυτές συνεπάγονται για τη διάταξη του εσωτερικού του το οποίο θα είναι πενταθέσιο ή και επταθέσιο.

Εκτός από τις χωροταξικές δυνατότητες που εγγυάται το αυξημένο ύψος και το μήκος των 4,7+ μέτρων, πληροφορίες αναφέρουν, ότι η VW αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον εξοπλισμό του θαλάμου επιβατών στις επιλογές του οποίου αναμένεται να βρεθούν περιστρεφόμενα καθίσματα για τη δεύτερη σειρά και οθόνες αφής ενσωματωμένες πίσω από τα προσκέφαλα των μπροστινών καθισμάτων.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, αναμένεται να προέλθουν από τη νέα γενιά του Golf καθώς το γερμανικό minivan θα έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική και θα μοιράζεται πολλά κοινά τεχνολογικά χαρακτηριστικά με το μικρομεσαίο best-seller, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές για το minivan αναμένεται να συμπεριλαμβάνουν turbo κινητήρες βενζίνης με χωρητικότητα 1,5 και 2,0 λίτρων ενώ κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί, η προσθήκη ήπιων υβριδικών και plug-in υβριδικών εκδόσεων.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024