Αναζητείται γήπεδο για το Σαχτάρ-Λιόν

Σε αναζήτηση έδρας για το παιχνίδι Σαχτάρ-Λιόν βρίσκονται οι άνθρωποι της UEFA.
Αναζητείται γήπεδο για το Σαχτάρ-Λιόν | in.gr

Ο υπεύθυνος διοργανώσεων της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διεξαγωγής στο Χάρκιβ του κρίσιμου αγώνα ανάμεσα στην Σαχτάρ και τη Λιόν, για την 6η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League, στις 12 Δεκεμβρίου, λόγω του στρατιωτικού νόμου που έχει κηρύξει η ουκρανική κυβέρνηση.

«Καμία αναμέτρηση της UEFA δεν μπορεί να διεξαχθεί σε έδαφος όπου ισχύει στρατιωτικός νόμος», ξεκαθάρισε ο Μαρκέτι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Δουβλίνο, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Η Σαχτάρ είναι υποχρεωμένη από το 2014 να δίνει τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια μακριά από τη φυσική της έδρα, το Ντόνετσκ, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. Φέτος έχει χρησιμοποιήσει ως έδρα το στάδιο του Χάρκιβ, όμως η πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και η κίνηση του Κιέβου να κηρύξει στρατιωτικό νόμο σε όλη την περιοχή των συνόρων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η UEFA μετέφερε για το Κίεβο την αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης (29 Νοεμβρίου) ανάμεσα στη Βόρσκλα και την Αρσεναλ, παρότι η πόλη Πόλταβα βρίσκεται στην κεντρική Ουκρανία και δεν επηρεάζεται από την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Το παιχνίδι της Σαχτάρ θα μπορούσε να μεταφερθεί και αυτό το Κίεβο, ή ενδεχομένως στο Λβιβ, όπου η Σαχτάρ έδινε τους ευρωπαϊκούς αγώνες την διετία 2014-2016.

Ο εν λόγω αγώνας αποτελεί «τελικό» και για τις δύο ομάδες, καθώς είναι αυτός που θα κρίνει την πρόκριση στους 16 του Champions League. Η Λιόν βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου με 7 βαθμούς, ενώ η ουκρανική ομάδα έχει 5 και είναι στην 3η θέση.