Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ: «Χρύσα Παραδείση – Ζαχαροπλαστική»
Το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ, «Χρύσα Παραδείση: Ελληνική Ζαχαροπλαστική»
Spotlight
-
Πέντε συμβουλές που θα ενισχύσουν την έμφυτη νοημοσύνη του σκύλου σας
-
Πρεμιέρα σήμερα για το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων
-
Το μεγάλο κόλπο των χάκερς - Ποιες χώρες κάνουν πειραματόζωα για τις επιθέσεις τους
-
Αποκάλυψη: Δύο μυστικές έρευνες στην ΕΛ.ΑΣ για το χρυσό «κόλπο» αστυνομικών με ξενοδοχεία
Το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ, «Χρύσα Παραδείση: Ελληνική Ζαχαροπλαστική»
ΧΡΥΣΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Η βίβλος της ελληνικής ζαχαροπλαστικής από την κορυφαία ελληνίδα μαγείρισσα όλων των εποχών.
Κέικ – τούρτες
Πίτες – τάρτες
Μικρά γλυκά
Κουλουράκια – μπισκότα
Γλυκά ταψιού
Γκλάσα – κρέμες – μους – πουτίγκες
Μελομακάρονα – κουραμπιέδες – βασιλόπιτες
Τσουρέκια
Γλυκά κουταλιού
Κομπόστες – μαρμελάδες
Παγωτά – γρανίτες – ζελέ
330 παραδοσιακές, πεντανόστιμες, γιορτινές και εύκολες στην εκτέλεση συνταγές σε μία μοντέρνα έκδοση.
H Χρύσα Παραδείση γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1910 και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες ελληνίδες δημιουργούς μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών συνταγών. Ασχολήθηκε με τη μαγειρική από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και το 1987, ταξιδεύοντας σε πολυάριθμους προορισμούς, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για τη συλλογή γαστρονομικού υλικού. Η μεγάλη επιτυχία του έργου της οφείλεται στη δημιουργία συνταγών που διακρίνονται για τη σαφήνεια, την απλότητα, την ευκολία στην εφαρμογή τους και βασίζονται στην υγιεινή διατροφή. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με εφημερίδες, γυναικεία περιοδικά αλλά και το ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας εκπομπές γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει, μεταξύ άλλων χωρών, στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις