Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού το πρώτο παιχνίδι με την Σαχτιόρ για τη φάση των «32» του CEV Cup. Οι Ερυθρόλευκοι χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα επικράτησαν με 3-0 σετ και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες πλέον στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη (5/12) στη Λευκορωσία θέλουν δύο σετ (για να μην οδηγηθούν στη διαδικασία του χρυσού σετ), προκειμένου να σφραγίσουν το εισιτήριο τους για την επόμενη φάση.
Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Σμιτ και Φράγκος, οι οποίοι πέτυχαν από 17 και 12 πόντους αντίστοιχα και έκαναν σμπαράλια την υποδοχή της Σαχτιόρ, ενώ πολύ σπουδαία δουλειά έκανε στο μπλοκ και ο Μπέμε. Ο Γερμανός άσος είχε 14 πόντους και «έσπασε» πολλές μπάλες πάνω στο φιλέ, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να πάρουν πολλούς πόντους στην κόντρα επίθεση.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έδειξαν από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση. Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ προηγήθηκε με 16-12 και λίγο αργότερα έκανε το 25-16 και το 1-0 στα σετ. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 5-0 και 11-6.
Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κυριαρχήσει απόλυτα στο τάραφλεξ και με 25-15 έκαναν το 2-0. Στο τρίτο σετ ο Ισπανός προχώρησε σε αλλαγές, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε η Σαχτιόρ. Η ομάδα από τη Λευκορωσία προηγήθηκε με 8-6 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, ωστόσο, στη συνέχεια οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν την ανατροπή και με 25-22 έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Οπαδοί της Βαλένθια υποδέχθηκαν την αποστολή της ομάδας στο ξενοδοχείο όπου καταλύει – Εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του Πουέρτο που εμφανίστηκε με δεμένο πόδι.
Ο Εργκίν Αταμάν και ο Πέδρο Μαρτίνεθ αποβλήθηκαν στο Game 3 του Παναθηναϊκού με τη Βαλένθια σε μια κόντρα που έχει ξεκινήσει πριν τη σειρά – Γιατί «βράζουν» οι δύο προπονητές.