Ελεύθερη αφέθηκε σήμερα η καθαρίστρια από τον Βόλο, η υπόθεση της οποίας προκάλεσε κύμα αντιδράσεων. Η 53χρονη γυναίκα είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκισης επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλειά στην υπηρεσία καθαριότητας δημοτικού παιδικού σταθμού.

Ωστόσο σήμερα αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Λάρισας για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στον Άρειο Πάγο.

Το «έγκλημα» της 53χρονης ήταν πως εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου έχοντας πλαστογραφήσει τον τίτλο σπουδών της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου που είχε, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε΄ τάξης του δημοτικού.

Ωστόσο σε δηλώσεις της η ίδια αποκάλυψε ότι κατάφερε να πάρει το απολυτήριο του Δημοτικού πριν μπει στη φυλακή και κάνει έκκληση να βρεθεί μια θέση γι’ αυτή τώρα στο δημόσιο.

Η ίδια δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένη για την απόφαση, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν το θέμα, και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για το ενδιαφέρον που επέδειξε.

Όπως η ίδια η 53χρονη ανέφερε, τις μέρες στη φυλακή αυτό που αισθανόταν κυρίως, ήταν ότι βρισκόταν πολύ μακριά από την οικογένεια της. Της στοίχισε πολύ η φυλάκιση, δήλωσε χαρακτηριστικά, αλλά πρόσθεσε ότι έπαιρνε δύναμη από τη στήριξη του κόσμου και τις συγκρατούμενες της.

Στόχος της όπως είπε, να συνεχίσει τη φοίτηση στο Γυμνάσιο που ξεκίνησε στη φυλακή και να βρει δουλειά. Τέλος δήλωσε αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσής της στον Άρειο Πάγο.

«Το έκανα για τα παιδιά μου»

«Το έκανα για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να μεγαλώσουν σε ίδρυμα» ανέφερε σε δηλώσεις της η 53χρονη καθαρίστρια «Δεν ήθελα να ζήσουν τα παιδιά μου αυτά που έζησα εγώ» είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι ήταν σοκαριστικό και επίπονο αυτό που πέρασε.

«Από 6 χρονών μεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά. Έφυγα 11 χρονών πήγα στον Βόλο στους παππούδες μας, από μικρή άρχισα να δουλεύω. Παντρεύτηκα αλλά αντιμετωπίζαμε δυσκολίες με τον άνδρα μου γιατί δεν είχαμε δουλειά. Ερχόταν η πρόνοια στο σπίτι και φοβήθηκα μην μου πάρουν τα παιδιά», είπε.

Όπως εξομολογήθηκε η πρόνοια της είπε να κάνει τα χαρτιά της στο δημόσιο για να μην μπουν τα παιδιά της στο ορφανοτροφείο.

«Δεν το έκανα για τα πλούτη, αλλά για τα παιδιά»

Η ίδια ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που την υποστήριξε ηθικά και τη συγχώρεσε «για τα αδικήματα που έκανε». «Ευχαριστώ γιατί μπήκε μέσα στην ψυχή μου και στην καρδιά μου και κατάλαβε για ποιο λόγο το έκανα. Δεν το έκανα ούτε για να κάνω πλούτη, σπίτια, ούτε τίποτα. Το έκανα για τα παιδιά μου» δήλωσε η 53χρονη.

Η ίδια ευχαρίστησε και τα ΜΜΕ που μοιράστηκαν την υπόθεση της λέγοντας: «Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους μέσα από την καρδιά μου, που βγάλατε την ιστορία μου. Έπαθα σοκ, δεν περίμενα ότι θα μου συμβεί τέτοιο πράγμα. Είπα ναι, να πληρώσω για το αδίκημα, αλλά όχι αυτή την ποινή και ευχαριστώ την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που το κοίταξε και ενδιαφέρθηκε μέσα από την καρδιά μου».

«Θα ψάξω να βρω δουλειά»

«Έβγαλα την έκτη τελικά και συνέχισα το γυμνάσιο στη φυλακή και θα συνεχίσω. Θα αγκαλιάσω τώρα τα παιδιά μου και τον άντρα μου. Πλέον θα είμαι πιο προσεχτική. Θα γίνω καλύτερος άνθρωπος γιατί η φυλακή είναι σκληρή. Πρέπει οι δικαστές να βλέπουν πιο ανθρώπινα. Γνώρισα πολλά κορίτσια μέσα, που πιθανόν να έχουν αδικηθεί. Θα ψάξω να βρω δουλειά. Δεν φοβάμαι τη δουλειά!».

Ωστόσο σημειώνεται ότι η ίδια πλέον βρίσκεται στο μηδέν καθώς διαγράφτηκαν όλα τα ένσημα της. «Την πράξη μου την παραδέχτηκα. Ψυχολογικά και σωματικά ήμουν χάλια. Δεν το είχα ξαναζήσει και φοβόμουν τι θα αντιμετωπίσω» είπε η 53χρονη συνεχίζοντας:

«Τρέμω ολόκληρη. Μου στάθηκαν κάποια κορίτσια. Ήταν συνέχεια δίπλα μου, μού λέγανε κάνε υπομονή. Ήμασταν εννέα αδέλφια, οι γονείς μας δεν μπορούσαν να μας μεγαλώνουν. Μας έστειλαν στο ορφανοτροφείο. Δούλεψα. Πολύ μικρή γνώρισα τον σύζυγό μου, μού έδωσε αγάπη και οικογένεια που δεν είχα ποτέ. Όλη μου την αγάπη την έδωσα στα παιδιά μου. Όπως την στερήθηκα εγώ από την ορφάνια, το ορφανοτροφείο που δεν πέρασα καλά».

Γράψτε το σχόλιο σας