Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης έπιασε το... λόττο του ΣΥΡΙΖΑ

Πώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης έπιασε το… λόττο του ΣΥΡΙΖΑ

Νομοσχέδιο βγαλμένο από τα υπόγεια... της Αγιάς Σοφιάς «ξεπλένει» τον «επώνυμο φίλαθλο της ΑΕΚ, κ. Μελισσανίδη. Πλέον θα μπορεί και επίσημα να είναι πρόεδρος της ομάδας, ακόμη κι αν κατέχει το 15% του ΟΠΑΠ. Και θα μπορεί να αποκτήσει και το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς να ρωτήσει κανέναν

Αν υπήρχε ένα «ξυστό» το οποίο θα έκανε πάταγο αυτά τα Χριστούγεννα αλλά με νικητή έναν και μοναδικό, τον Δημήτρη Μελισσανίδη θα ήταν αυτό που θα ονομαζόταν «χρυσός ΣΥΡΙΖΑ». Θα ξύνει ο «Τίγρης» και μόλις βρίσκει τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ τρεις φορές θα πίνει νερό στο όνομα του Γιώργου Βασιλειάδη και φυσικά του… μέγα μάγιστρου της πρώτης φοράς… ηθικής Αριστεράς, του Αλέξη Τσίπρα.

Ούτε στα πιο τρελά όνειρά του δεν φανταζόταν ο Μελισσανίδης ότι αυτό που δεν είχε καταφέρει ποτέ με τον φίλο του τον Αντώνη Σαμαρά, θα του το πρόσφερε ένας αριστερός πρωθυπουργός. Το αθλητικό νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και σε λίγα 24ωρα θα περάσει από τη Βουλή, με την ανοχή προφανώς και τη συναίνεση του Μεγάρου Μαξίμου, κάνει τον Δημήτρη Μελισσανίδη και επίσημα πρόεδρο της ΑΕΚ. Χωρίς τα ασυμβίβαστα και άλλα κουραφέξαλα που ίσχυαν επειδή είναι και μεγαλομέτοχος του ΟΠΑΠ.

Αλλωστε, στην Ελλάδα που έχει χαρακτηριστεί ουκ ολίγες φορές «μπανανία» και «ζούγκλα» θα πρέπει να είσαι «Τίγρης» για να περνάς καλά. Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά και στο Μέγαρο Μαξίμου κι έξω από αυτό. Οι εντιμότατοι φίλοι του «επώνυμου φιλάθλου» της ΑΕΚ έκαναν πάλι το θαύμα τους. Εφτιαξαν ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μελισσανίδη με τέτοιο εξόφθαλμο τρόπο που ακόμη και ο ίδιος να το έγραφε δεν θα ήταν τόσο στημένο υπέρ του. Εκτός κι αν πράγματι το έγραψε ο Μελισσανίδης ώστε μη γίνει κανένα λάθος σε καμιά λέξη ή καμιά τελεία και μετά τρέχουνε. Ακούγεται μάλιστα ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης θα αναθέτει από εδώ και στο εξής στον και επίσημα πρόεδρο, ιδιοκτήτη, διευθύνοντα σύμβουλο, μέλος του δ.σ. της ΑΕΚ, να συγγράφει τα νομοσχέδια για τον Αθλητισμό.

Αφήστε που έτσι η κυβέρνηση βοηθά και το έργο των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Θα λένε στον Μελισσανίδη «κύριε πρόεδρε», όχι «επώνυμε φίλαθλε» που ούτε ο ίδιος δεν άκουγε όταν τον φώναζαν έτσι.

Νύχτα το νομοσχέδιο

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, εντελώς ξαφνικά, όταν νύχτωσε για τα καλά δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το «όραμα» του Βασιλειάδη για τον ελληνικό αθλητισμό. Μην ξεχνάμε ότι ήταν και πρώην γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οπότε κάτι ξέρει από δικαιοσύνη και από διαφάνεια. Γι’ αυτό είπε να φέρει έναν άλλον αέρα στον αθλητικό χώρο. Αλλά φαίνεται ότι ο Βασιλειάδης είναι και καλός… φωτογράφος, διότι τόσο τέλεια φτιαγμένες φωτογραφικές διατάξεις μόνον ένας επαγγελματίας θα μπορούσε να βάλει μέσα στο νομοσχέδιο.

Ο υφυπουργός, λοιπόν, μεταξύ άλλων παρεμβαίνει και με το «Άρθρο 82 – Τροποποίηση άρθρου 3 ν. 2725/1999 (Α΄ 121)» του σχεδίου νόμου ορίζεται ότι  για να έχει δικαίωμα κάποιος που είναι «βασικός μέτοχος ή εταίρος αα) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε» (ΟΠΑΠ Α.Ε.) ή εταιρείας που παρέχει παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης», να κατέχει μετοχές ή οποιαδήποτε άλλη θέση σε μία ΠΑΕ, θα πρέπει να κατέχει ποσοστό μικρότερο του 15% του συνολικού μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου μίας, οποιασδήποτε, στοιχηματικής εταιρείας.

Αν δηλαδή ο κύριος «Ταδόπουλος» έχει το 14,99% του ΟΠΑΠ μπορεί να είναι πρόεδρος αθλητικού σωματείου που παίζει στα πρωταθλήματα και παίρνει μέρος στα στοιχηματικά παιχνίδια τα οποία διοργανώσει ο ΟΠΑΠ του οποίου είναι μέτοχος. Θαύμα, θαύμα Χριστουγεννιάτικο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης που τόσο καιρό ήταν ένας απλός, αγνός φίλαθλος της ΑΕΚ και τίποτε παραπάνω γιατί υπήρχε το ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του μετόχου στον ΟΠΑΠ, θα μπορεί άνετα να εμφανίζεται όπως θέλει. Και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και κώλυμα αν του φωνάζει από την απέναντι εξέδρα ο «βαμμένος» ΑΕΚτζής «γειά σου Προεδράρα».

Και θα μπορεί πλέον να πηγαίνει στο προπονητικό κέντρο και να πλακώνει στα μπινελίκια τους παίκτες και τον προπονητή με την ιδιότητα του προέδρου κι όχι του «επώνυμου φιλάθλου».

Τόσο καραμπινάτο «ξέπλυμα» του Μελισσανίδη μόνο μια κυβέρνηση της κωλοτούμπας με τα μνημόνια και το δημοψήφισμα θα μπορούσε να κάνει.

Στο ένα δώρο παίρνεις και δεύτερο

Μέρες που είναι, όμως, τα δωράκια που δίνει η κυβέρνηση είναι πλουσιοπάροχα. Γι’ αυτό και το νομοσχέδιο έχει μια ακόμη διάταξη η οποία περιλαμβάνει και τη φωτογραφία μιας… Τίγρης.

Συγκεκριμένα, στο ν. 2725/1999, μετά το άρθρο 67, προστίθεται άρθρο 67Α ως εξής:
«1. Αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (Α.Α.Ε) μπορούν, ύστερα από άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, να αναθέτουν, με δική τους δαπάνη, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της επιλογής τους, την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση (α) των αθλητικών εγκαταστάσεων του ιδρυτικού τους αθλητικού σωματείου ή και (β) αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου, ή στο Ελληνικό Δημόσιο και τις οποίες έχουν δικαίωμα, βάσει νόμου ή σύμβασης, να τις χρησιμοποιούν για τις προπονητικές ή και αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
2. Η άδεια της παρ. 1 χορηγείται από την Ε.Ε.Α. ύστερα από σχετική αίτηση της ενδιαφερόμενης Α.Α.Ε εφόσον : (α) δε θίγεται η οικονομική βιωσιμότητα της Α.Α.Ε και (β) διαπιστώνεται η νομιμότητα της προέλευσης των κεφαλαίων με τα οποία πρόκειται να καλυφθεί η δαπάνη για την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της παρ. 1. Αν δε συντρέχουν αμφότερες οι παραπάνω προϋποθέσεις, η σχετική αίτηση απορρίπτεται αιτιολογημένα.»

Να και το «ξυστό» που λέγαμε ότι κέρδισε ο Μελισσανίδης. Η κυβέρνηση θα μπορεί να αναθέτει σε οποιονδήποτε ιδιώτη να κατασκευάζει γήπεδο χωρίς να ρωτά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ερασιτεχνικά σωματεία κ.λπ. Και κάπως έτσι γίνεται το «ξέπλυμα νούμερο 2». Ο Μελισσανίδης, που έκανε «κάβα» με τα λεφτά από το Τσάμπιονς Λιγκ, θα πάρει και την «Αγιά Σοφιά», θα εμφανίζεται και ως πρόεδρος αλλά θα είναι και ταυτόχρονα μεγαλομέτοχος στον ΟΠΑΠ. Όχι, δεν είμαστε στην Ουγκάντα, στην Ελλάδα είμαστε…

Μήπως έπειτα από όλα αυτά να μην ονομάσει «Αγιά Σοφιά» το γήπεδο; «Αγιος Αλέξιος» θα ήταν πιο ταιριαστό γιατί τέτοιες χάρες, τόσο ξεδιάντροπες διατάξεις πρέπει να ανταποδίδονται αναλόγως.

Η παρέα του Μαξίμου

Κι ενώ το νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική ευθεία της διαβούλευσης και θα πάρει και την τελική έγκριση από τους βουλευτές του Αλέξη και του Πάνου, γεννάται ένα ακόμη ερώτημα το οποίο κάνουν όλοι όσοι έχουν σχέση με τον αθλητισμό.

Συνδέεται το γεγονός ότι αυτό το αθλητικό νομοσχέδιο δόθηκε προς διαβούλευση μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στο Μέγαρο Μαξίμου; Μια επίσκεψη που κανείς και ποτέ δεν διέψευσε;

Βεβαίως ο «Τίγρης» μπορεί να πήγε εκεί να πει τον πόνο του για την κατρακύλα της ΑΕΚ. Αν δεν τον πει στον φίλο του τον Θανάση, στον Αλέκο, στον Δημήτρη τον Τζανακόπουλο, στον Γιώργο τον Βασιλειάδη σε ποιον θα τον πει; Στον Πάνο τον Καμμένο;

Ολα καλά Αλέξη Τσίπρα; Θα συνεχίσουμε να ακούμε στη Βουλή για τον αγώνα που δίνεις για χτυπηθεί το παλαιό πολιτικό σύστημα και η διαπλοκή;

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024