Προσλήψεις στο Δημόσιο – 5.500 θέσεις για νέους πτυχιούχους άνεργους
Σε ένα μπαράζ προσλήψεων με έντονο το… άρωμα των εκλογών επιδίδεται η κυβέρνηση
Σε ένα μπαράζ προσλήψεων με έντονο το… άρωμα των εκλογών επιδίδεται η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, σε μία προσπάθεια που στοχεύει στις «κάλπες».
Η κυβέρνηση βλέποντας να παραμένει σε πολύ υψηλά ποσοστά η διαφορά της με τη ΝΔ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, προσπαθεί να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει από τους πολίτες.
Έτσι μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης οι ενδιαφερόμενοι. Το Δημόσιο κάνει προσλήψεις για 12 μήνες και ψάχνει νέους άνεργους πτυχιούχους.
Οι θέσεις αφορούν σε νέους άνεργους μεταξύ 22 και 29 ετών που είναι κάτοχοι πτυχίων τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης. Το δημόσιο θα προσλάβει συνολικά 5.500 άτομα για 12 μήνες σε 11 υπουργεία.
Οι θέσεις ανά υπουργείο:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ως τις 3 Δεκεμβρίου που λήγει και η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους ή ως την ίδια ημερομηνία να έχουν συμπληρώσει το 29ο έτος της ηλικίας τους.
Παράλληλα δεν θα πρέπει να απασχολούνται σε κάποια εργασία, ούτε να είναι σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης.
Οι αιτήσεις για τις θέσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην σελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr μέχρι στις 12:00 της 3η Δεκεμβρίου 2018.
Οι αμοιβές για τους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ καθορίζονται στα 1.040 και 990 ευρώ μικρά, αντίστοιχα, ενώ εάν είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου το ποσό αυξάνεται κατά 50 ή 100 ευρώ αντίστοιχα
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



















![Έτοιμο φαγητό: Στροφή των Ελλήνων λόγω έλλειψης χρόνου [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/rowan-freeman-clYlmCaQbzY-unsplash-1200x855-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442