Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ : Έτσι ήρθε η απόφαση για το «πάγωμα» στους τρεις

ΑΕΚ : Έτσι ήρθε η απόφαση για το «πάγωμα» στους τρεις

Σε ότι έχει να κάνει με τον Μπακασέτα, ο Έλληνας άσος αξίωσε ένα συμβόλαιο αντίστοιχο με εκείνο του Πέτρου Μάνταλου, δηλαδή κοντά στις 600.000 ευρώ, με την διαφορά του με την ΑΕΚ να είναι λίγο πάνω από τις 150.000 ευρώ

Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ήταν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το τελευταίο που φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ οι Βασίλης Λαμπρόπουλος, Τάσος Μπακασέτας και Αντρέ Σιμόες. Η απόφαση διοίκησης και προπονητή να τεθούν εκτός πλάνων, μπαίνοντας ουσιαστικά στο «ψυγείο» ολοκληρώνει στο Αγρίνιο το την πορεία τους στα Κιτρινόμαυρα και η κάθε πλευρά κοιτάζει στην επόμενη μέρα της.

Μια εξέλιξη που μέχρι το φινάλε της σεζόν δεν έμοιαζε πιθανή όμως το τελευταίο διάστημα έδειχνε μονόδρομος. Η ΑΕΚ συζήτησε σε επίσημη βάση με τους Μπακασέτα και Σιμόες για να ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους, ενώ έκανε μια διερευνητική κουβέντα και με τον Έλληνα στόπερ.

Εκεί έγινε σαφές πως τα «θέλω» της μιας πλευράς και εκείνα της άλλης ήταν αρκετά μακριά και έτσι, φτάσαμε στο «σήμερα». Η ΑΕΚ επί της ουσίας έφτασε στις 450.000 ευρώ την προσφορά της για τους Σιμόες και Μπακασέτα, ανεβάζοντας κατά πολύ τις ετήσιες απολαβές των δύο παικτών. Ο Μπακασέτας λαμβάνει αυτή τη στιγμή κοντά στις 300.000 ευρώ, ενώ κάπου εκεί κυμαίνονται και οι απολαβές του Πορτογάλου άσου.

Με τον Σιμόες, αν και φάνηκε αρχικά πως θα βρεθεί η χρυσή φόρμουλα με ένα ποσό λίγο πάνω από τις 500.000 ευρώ, οι απαιτήσεις που προέβαλε στο τελευταίο ραντεβού του με την ΑΕΚ άνοιξαν την… ψαλίδα. Ο 28χρονος χαφ αξίωσε 700.000 ευρώ ετησίως και συμβόλαιο διάρκειας τριών χρονών, με την Ένωση να μην προτίθεται σε καμία περίπτωση να ανέβει σε αυτά τα επίπεδα.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Μπακασέτα, ο Έλληνας άσος αξίωσε ένα συμβόλαιο αντίστοιχο με εκείνο του Πέτρου Μάνταλου, δηλαδή κοντά στις 600.000 ευρώ, με την διαφορά του με την ΑΕΚ να είναι λίγο πάνω από τις 150.000 ευρώ. Μια διαφορά που η Ένωση ξεκαθάρισε πως μπορεί να μειωθεί, μονάχα αν ο παίκτης ρίξει τις απαιτήσεις του. Καθώς η προσφορά του Δικεφάλου ήταν συγκεκριμένη και δεν έπαιρνε διαπραγμάτευση.

Τέλος, για την περίπτωση του Λαμπρόπουλου, όπως αναφέραμε και παραπάνω πρόταση δεν υπήρξε από πλευράς ΑΕΚ. Ο Έλληνας στόπερ διαμήνυσε πως αναζητά ένα συμβόλαιο που θα του απέφερε περίπου 350.000 ευρώ, τη στιγμή που η Ένωση δεν είχε σκοπό να του προσφέρει πάνω από 200-250 χιλιάδες ευρώ.

Κάπως έτσι, φάνηκε ξεκάθαρα πως οι τρεις παίκτες δεν πρόκειται να βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας και τη νέα σεζόν, με την ΑΕΚ να αποφασίζει να τους θέσει από τώρα εκτός αγωνιστικών πλάνων, προκειμένου να στηριχθεί σε ποδοσφαιριστές που θα έχουν μεγαλύτερη προοπτική στην ομάδα. Με διοίκηση και προπονητή να «τελειώνουν» από τη Δευτέρα τους Μπακασέτα, Σιμόες και Λαμπρόπουλο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024