Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα δημοσκόπηση : Ξεκάθαρο προβάδισμα 9% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση : Ξεκάθαρο προβάδισμα 9% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, καθώς και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγραφεί μεγάλη δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ

Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, καθώς και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγραφεί νέα δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 30,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, ενώ Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απαντούν που φτάνει στο 13,5%.

Όσον αφορά το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι μόλις στο 1%, ενώ του Ποταμιού στο 1,5%. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, επίσης, συγκεντρώνει χαμηλή προτίμηση στο 2%.

Όσον αφορά τον βαθμό συσπείρωσης είναι πολύ υψηλός στη ΝΔ, φτάνοντας το ποσοστό του 83%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μόλις στο μισό δηλαδή το 52%.

Στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι αντλεί ψηφοφόρους από την μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων που φτάνει στο 13%.

Στην ίδια κατηγορία ψηφοφόρων η ΝΔ συγκεντρώνει μόλις το 3%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μπροστά με 11 μονάδες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, με τον πρωθυπουργό το 24%.

Στη δεύτερη θέση έρχεται η απάντηση κανένας από τους δύο σε ποσοστό 34%.

Αναφορικά με το πως αξιολογούν οι Έλληνες τα οικονομικά του νοικοκυριού τους, το 42% απαντά ότι η προσωπική οικονομική κατάσταση του είναι Δύσκολη/Πολύ Δύσκολη και το 38% απαντά Μέτρια. Μόλις το 11% απαντά Άνετη/Πολύ Άνετη.

Ενώ στην ερώτηση αν η πολιτεία αντιμετωπίζει σωστά και με επάρκεια τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια και τους δημόσιους χώρους το 73% απαντά Μάλλον Όχι και Σίγουρα Όχι.

Σίγουρα Ναι και Μάλλον Ναι απαντά μόλις το 14%

Από την άλλη πλευρά, τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι δεν επηρεάζουν την ψήφο των πολιτών. Το 43% απαντά ότι επηρεάζεται ελάχιστα έως καθόλου και μόλις το 10% απαντά ότι επηρεάζεται λίγο. Συνολικά το 26% δηλώνει ότι επηρεάζεται αρκετά και πολύ.

Τέλος, στο τι πιστεύουν οι πολίτες για τις εξαγγελίες προσλήψεων στο Δημόσιο αν προχωρήσει ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας και πάλι οι πολίτες απαντούν ότι δεν επηρεάζεται η ψήφος τους από τις εξαγγελίες για προσλήψεις στο Δημόσιο.

Ελάχιστα έως καθόλου απαντά ότι επηρεάζεται το 53% των ερωτηθέντων. Λίγο επηρεάζεται το 11%, ενώ πολύ και αρκετά απαντά το 17%.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024