Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεσπά ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου: Δολοφονήθηκε σαν τον Λουκμάν και τον Φύσσα

Ξεσπά ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου: Δολοφονήθηκε σαν τον Λουκμάν και τον Φύσσα

Δύο μήνες μετά το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έξω από κοσμηματοπωλείο της οδού Γλαδστώνος και μετά τις «καθαρές» τοξικολογικές του εξετάσεις, ο αδερφός του 33χρονου με μήνυμα του μέσα από την πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie με ανοιχτή επιστολή του

Δύο μήνες μετά το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έξω από κοσμηματοπωλείο της οδού Γλαδστώνος και μετά τις «καθαρές» τοξικολογικές του εξετάσεις, ο αδερφός του 33χρονου με μήνυμα του μέσα από την πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie με ανοιχτή επιστολή του.

Στο μήνυμα, το οποίο δημοσιεύτηκε με αφορμή τα αποτελέσματα των τοξικολογικών-ιστολογικών εξετάσεων και το πόρισμα των ιατροδικαστών που αποδεικνύει πως ο 33χρονος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε, ο Νίκος Κωστόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα ισχυρίζονται ότι είναι απειλή οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αλλόθρησκοί, οι διαφορετικοί. Στην πραγματικότητα δεν είναι οι ίδιοι «κανονικοί άνθρωποι»», ενώ τονίζει πως τόσο ο ίδιος όσο και όλη η οικογένεια του Ζακ στέκονται δίπλα «στις οικογένειες που πενθούν και αγωνίζονται για μια κοινωνία που θα χωράει τους πάντες».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Κωστόπουλου:

«Πριν από δύο μήνες ο αδερφός μου δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο της Αθήνας. Πριν από μερικά χρόνια δύο νέοι άνθρωποι, ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας, επίσης, δολοφονήθηκαν με φασιστικό τρόπο.

Αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα ισχυρίζονται ότι είναι απειλή οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αλλόθρησκοί, οι διαφορετικοί. Στην πραγματικότητα δεν είναι οι ίδιοι »κανονικοί» άνθρωποι.

Είναι αποτρόπαιοι και αδίστακτοι, όπως οι πράξεις τους. Έχουν το θράσος να καταστρέφουν τις ζωές ανθρώπων και των οικογενειών τους. Καθένας από αυτούς τους τρεις είχε όνειρα, διαφορετικά, μα ανθρώπινα και γενναία.

Ο Λουκμαν όνειρα για μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας, ο Φύσσας όνειρα για μια ζωή χωρίς φασισμό μα μονάχα σεβασμό για όλους, ο Ζαχαριάς όνειρα για μια ζωή που να χωράει όλους τους ανθρώπους με ποικιλία και ελευθερία.

Είμαστε όμως εδώ, δίπλα στις οικογένειες που πενθούν και αγωνίζονται για μια κοινωνία που θα χωράει τους πάντες. Γιατί δεν θέλουμε αλλά θύματα και απαιτούμε δικαιοσύνη. Για κάθε Λουκμαν, για κάθε Φύσσα, για κάθε Ζαχαρία».

«Διερεύνηση ευθυνών για όλους τους εμπλεκόμενους»

«Θα χρησιμοποιηθεί όποιο ένδικο μέσο υπάρχει και ό,τι νομική δυνατότητα υπάρχει για να διερευνηθούν πλήρως οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων και να αποδοθούν ορθά οι κατηγορίες σε νομικό επίπεδο», δήλωσε νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9» η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου, εκπρόσωπος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, για τα νομικά βήματα που θα ακολουθήσει μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα, το οποίο συνδέει τα αίτια θανάτου του 33χρονου με τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε.

Ερωτηθείσα αν η οικογένεια προτίθεται να κινηθεί εκτός του κοσμηματοπώλη και κατά των αστυνομικών και των διασωστών του ΕΚΑΒ που ενεπλάκησαν στα γεγονότα διευκρίνισε: «Όταν λέω όλοι, ναι, όλοι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι άσκησαν βία, δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους και υπερέβησαν το μέτρο της νόμιμης δυνατότητας που είχαν για να πράξουν το οτιδήποτε».

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης η δικηγόρος σημείωσε πως «είναι η τελική και περιλαμβάνει τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις και ως συμπέρασμα έχει ότι από τα ευρήματα νεκροψίας- νεκροτομής προέκυψε ότι ο θάνατος επήλθε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου σε έδαφος πολλαπλών τραυμάτων σώματος», δηλαδή «ο θάνατος επήλθε αιτιωδώς από τα χτυπήματα, δεν μεσολάβησε άλλος παράγοντας, δηλαδή ο άνθρωπος πέθανε από την κακοποίηση, από τα τραύματα από τα χτυπήματα που έφερε».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη σχετικά με το πόρισμα η κ. Παπαρούσου παρατήρησε: «Καταρχήν αναφέρεται στις τοξικολογικές εξετάσεις χωρίς να αναφέρει ότι υπάρχουν δύο εργαστήρια, τα οποία ασχολήθηκαν με αυτές, ένα εκ των οποίων το πανεπιστημιακό της Θεσσαλονίκης, που έχει ερευνήσει όλες τις πιθανές ουσίες για ύπαρξη ναρκωτικών. Το δεύτερο είναι ότι παρερμηνεύει έναν ιατρικό όρο που αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση το «οργανικό στρες» και το μετατρέπει σε «ψυχολογικό στρες».

Δηλαδή η έκθεση αναφέρει ότι ο άνθρωπος υπέστη ένα οργανικό στρες, το οποίο επεξηγείται περαιτέρω, ακριβώς για να μην υπάρχει δυνατότητα παρανόησης, με την έννοια ότι αυτό αποτυπώνει την οργανική αντίδραση του οργανισμού απέναντι στα χτυπήματα. Ο ισχυρισμός του είναι ότι είχε υποστεί ένα ψυχολογικό σοκ και στρες, το οποίο είχε αρχίσει πριν την έναρξη του περιστατικού –και αυτό είναι προφανές ότι δεν ισχύει».

Σχετικά με την πορεία της δικογραφίας η δικηγόρος σημείωσε ότι «δεν κινείται με τους συνήθεις ρυθμούς και όχι μόνο δεν κινείται με τους συνήθεις ρυθμούς, δεν συμβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην -ακόμη και τώρα- διασφάλιση των πιθανών στοιχείων».

«Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά την ποινική ευθύνη του νεκρού, ενώ έχει ήδη διαπιστωθεί από την αρχή της ανάκρισης ότι δεν έκανε κανένα αδίκημα, συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί το αδίκημα που τυχόν έκανε ο νεκρός, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με βασικές αρχές που έχουμε, διότι και η ποινική δίωξη παύει με τον θάνατο του ανθρώπου, αλλά και επίσης από την αρχή της ανάκρισης έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχει τελέσει κανένα αδίκημα», πρόσθεσε.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024