Επιστημονικά μη παραδεκτό χαρακτηρίζει το ιατροδικαστικό πόρισμα ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος, Χάρης Αναγνωστάκης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ακριβής αιτίας θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Επιστημονικά μη παραδεκτό χαρακτηρίζει το ιατροδικαστικό πόρισμα ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος, Χάρης Αναγνωστάκης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ακριβής αιτίας θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κος Αναγνωστόπουλος οι ισχαιμικές αλλοιώσεις που διαπιστώθηκαν συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα τραύματα, δια της τεθλασμένης οδού, επισημαίνοντας ότι η συλλογιστική που ακολουθήθηκε στο εν λόγω πόρισμα είναι τύπου «ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει».

Όπως αναφέρει η συνήγορος υπεράσπισης η απουσία τοξίκωσης αντιβαίνει των περιγραφών αυτόκλητων μαρτύρων, ενώ προσθέτει πως δεν έχει γίνει περαιτέρω έλεγχος και μετρήσεις που να αφορούν την ανίχνευση συγκεκριμένων ουσιών, ενώ υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα φιλικού προσώπου στον Κωστόπουλο, η στρεσσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του επεισοδίου.

Τέλος, επισημαίνει πως μόνο τα επτά εκ των 23 τραυμάτων του θύματος αποτελούν χτυπήματα τρίτων προς εκείνο.

Η ανακοίνωση του συνηγόρου:

«Η δια της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει», καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό.

Στην παρούσα φάση τρεις επισημάνσεις:

1)Η απουσία τοξίκωσης είναι διαπίστωση, διαμετρικά αντίθετη προς τις περιγραφές των πολλών αυτόκλητων μαρτύρων που έχουν καταθέσει.

Περαιτέρω δεν έχει διενεργηθεί (περιέργως) έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη και (ανεπιτρέπτως) δεν έχουν μετρηθεί στο αίμα τα επίπεδα της ευρύτατα διαδεδομένης ψυχοδραστικής ουσίας α-pvp (α-πυρριδινοφεντιοφενόνη) με συνέπεια ο έλεγχος να είναι ατελής.

2) Η αναφερόμενη στρεσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του χρόνου του επεισοδίου, σύμφωνα με περιγραφές πολλών μαρτύρων αλλά και ειδικώς της μάρτυρος, προσώπου οικείου του θύματος με την οποία είχε επικοινωνία λίγο πριν το περιστατικό.

3)Ο μηχανισμός προκλήσεως των τραυμάτων είναι κατά τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών (ποικίλος) με μόνο επτά (7) από αυτά επί συνόλου εικοσιτριών (23) να προήλθαν από επενέργεια τρίτων επί του σώματος του θανόντος.

Με δεδομένα τα ανωτέρω διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr