Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνήγορος κοσμηματοπώλη: Επιστημονικά μη παραδεκτό το πόρισμα για τον Ζακ

Συνήγορος κοσμηματοπώλη: Επιστημονικά μη παραδεκτό το πόρισμα για τον Ζακ

Επιστημονικά μη παραδεκτό χαρακτηρίζει το ιατροδικαστικό πόρισμα ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος, Χάρης Αναγνωστάκης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ακριβής αιτίας θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Επιστημονικά μη παραδεκτό χαρακτηρίζει το ιατροδικαστικό πόρισμα ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος, Χάρης Αναγνωστάκης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ακριβής αιτίας θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κος Αναγνωστόπουλος οι ισχαιμικές αλλοιώσεις που διαπιστώθηκαν συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα τραύματα, δια της τεθλασμένης οδού, επισημαίνοντας ότι η συλλογιστική που ακολουθήθηκε στο εν λόγω πόρισμα είναι τύπου «ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει».

Όπως αναφέρει η συνήγορος υπεράσπισης η απουσία τοξίκωσης αντιβαίνει των περιγραφών αυτόκλητων μαρτύρων, ενώ προσθέτει πως δεν έχει γίνει περαιτέρω έλεγχος και μετρήσεις που να αφορούν την ανίχνευση συγκεκριμένων ουσιών, ενώ υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα φιλικού προσώπου στον Κωστόπουλο, η στρεσσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του επεισοδίου.

Τέλος, επισημαίνει πως μόνο τα επτά εκ των 23 τραυμάτων του θύματος αποτελούν χτυπήματα τρίτων προς εκείνο.

Η ανακοίνωση του συνηγόρου:

«Η δια της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει», καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό.

Στην παρούσα φάση τρεις επισημάνσεις:

1)Η απουσία τοξίκωσης είναι διαπίστωση, διαμετρικά αντίθετη προς τις περιγραφές των πολλών αυτόκλητων μαρτύρων που έχουν καταθέσει.

Περαιτέρω δεν έχει διενεργηθεί (περιέργως) έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη και (ανεπιτρέπτως) δεν έχουν μετρηθεί στο αίμα τα επίπεδα της ευρύτατα διαδεδομένης ψυχοδραστικής ουσίας α-pvp (α-πυρριδινοφεντιοφενόνη) με συνέπεια ο έλεγχος να είναι ατελής.

2) Η αναφερόμενη στρεσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του χρόνου του επεισοδίου, σύμφωνα με περιγραφές πολλών μαρτύρων αλλά και ειδικώς της μάρτυρος, προσώπου οικείου του θύματος με την οποία είχε επικοινωνία λίγο πριν το περιστατικό.

3)Ο μηχανισμός προκλήσεως των τραυμάτων είναι κατά τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών (ποικίλος) με μόνο επτά (7) από αυτά επί συνόλου εικοσιτριών (23) να προήλθαν από επενέργεια τρίτων επί του σώματος του θανόντος.

Με δεδομένα τα ανωτέρω διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024