Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολύ εύκολα η Χίμκι

Πολύ εύκολα η Χίμκι

Οι Ρώσοι επικράτησαν της Μπουντούτσνοστ στη Μόσχα με σκορ 85-69, έχοντας τον σταρ τους σε μεγάλα κέφια με 22 πόντους και 7 ασίστ.

Ουσιαστικά μόλις για ένα δεκάλεπτο ένιωσε την πίεση της Μπουντούτσνοστ η Χίμκι, με τους Ρώσους να επικρατούν στην Μόσχα με 85-69 και να επιστρέφουν στα θετικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα.

Με τον Αλεξέι Σβεντ να επιστρέφει στο ρόστερ της, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν καταιγιστική στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο και με τον σούπερ σταρ της να σταματάει στους 22 πόντους (και 7 ασίστ) και τον Τζόρνταν Μίκι να προσθέτει άλλους 17, πήρε μία σημαντική νίκη ψυχολογίας για τη συνέχειά της στην διοργάνωση.

Για τους ηττημένους το πάλεψε ο Ερλ Κλαρκ με 19 πόντους,όμως δεν ήταν αρκετός για να φέρει το θετικό αποτέλεσμα στους Μαυροβούνιους, οι οποίοι την προηγούμενη αγωνιστική είχαν νικήσει εντός έδρας την Μπασκόνια.

THE ALEXEY’S SHVED SHOW

Αρκετά ανταγωνιστική παρουσιάστηκε στη Ρωσία η Μπουντούτσνοστ στο πρώτο δεκάλεπτο. Με τον Ερλ Κλαρκ για οδηγό και κάπως… άκαπνο τον Σβεντ (5 πόντοι) οι φιλοξενούμενοι ηταν κοντά στο ματς κι μάλιστα ο Αμερικανός φόργουορντ με τον 8ο του πόντο ισοφάρισε σε 15-15 στο πεντάλεπτο.

Ο Ομιτς έδωσε προσωρινό προβάδισμα στους Μαυροβούνιους, ο Γκιλ βοήθησε στην άμυνα του Μπαρτζώκα, όμως η επίθεση της ομάδας του κόλλησε για τα καλά με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 18-17.

Με τον Σβεντ να ανεβάζει ρυθμούς και τον Μίκεϊ καλό από τον πάγκο, η Χίμκι προηγήθηκε με 29-22 σε τέσσερα λεπτά από την έναρξη της δεύτερης περιόδου

Η είσοδος του Μάρκοβιτς έκανε πιο ουσιαστική την ομάδα του Μπαρτζώκα στην άμυνα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα γρήγορα η απόσταση της από την Μπουντούτσνοστ να ξεπεράσει τους 10 πόντους.

Με κλέψιμο και λέι απ του Σέρβου γκαρντ το ματς πήγε στο 36-24, αφού νωρίτερα ο ίδιος με τρίποντο είχε πραγματοποιήσει και το 34-24. Ο Σβεντ μοίραζε τις ασίστ τη μία μετά την άλλη, ενώ πήρε επάνω του και την τελευταία επίθεση της ομάδας του για να κλείσει το ημίχρονο με buzzer beater τρίποντο για το 45-30, έχοντας ταυτόχρονα 11 πόντους με 5 τελικές πάσες.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, η Χίμκι είδε τόσο τον Γκόρντιτς όσο και τον Ομιτς να είναι αιτία…. συναγερμού. Η Μπουντούτσνοστ λοιπόν πλησίασε στο 48-37, για να για να ακολουθήσει όμως ένα μικρό ξέσπασμα του Σβεντ, ο οποίος με δύο βολές και μία ασίστ στο κάρφωμα του Τόμας έφερε το παιχνίδι και πάλι στο 15 (54-39) για την Χίμκι. Ο Ρώσος σούπερ σταρ ήταν ο λόγος για να πάει το ματς στους 17 (61-44), όμως Κλαρκ και Νίκολιτς μείωσαν σε 61-49. Ο Αμερικανός πραγματοποίησε από τις βολές και το 65-54, σκορ που ήταν και το τελικό του δεκαλέπτου.

Ενας άλλος Κλαρκ, ο Κότι, έριξε κάτω από τους 10 πόντους την τιμή της αναμέτρησης (65-56) και είχαμε και πάλι ματς στη Μόσχα. Ο Ερλ Κλαρκ είχε βάλει στο καλάθι το συγκρότημα του Μπαρτζώκα, την ώρα που κα ο Γκιλ και ο Τόμας ήταν στον πάγκο.

Η επιστροφή του πρώτου στο παρκέ έφερε σκληράδα στην άμυνα, ο Μίκι με τον Σβεντ ανέλαβαν δράση και γρήγορα έτρεξαν ένα 12-2 για το 77-60 της Χίμκι με το τρίποντο του τελευταίου. Το ματς ένα σημείο είχε κριθεί. Ο Μποστ πέτυχε το 81-65 και ο Μόνια το 84-65 με το σκορ για πρώτη φορά να εκτοξεύεται στους 19 πόντους. Η νίκη αυτή έφερε στο 2-6 την Χίμκι την ώρα που η Μπουντούτσνοστ παραμένει στον… πάτο της βαθμολογίας με 1- 7.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024