Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαιώνει ο Γκρούεφσκι ότι έλαβε άσυλο από την Ουγγαρία

Επιβεβαιώνει ο Γκρούεφσκι ότι έλαβε άσυλο από την Ουγγαρία

«Η Ουγγαρία, χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μου για πολιτικό άσυλο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ίδιος σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες

Τις πληροφορίες ότι έλαβε άσυλο από την Ουγγαρία επιβεβαίωσε ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Η Ουγγαρία, χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μου για πολιτικό άσυλο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ίδιος σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες.

«Στην αίτησή μου για πολιτικό άσυλο, ανέφερα ότι ζητώ κάτι τέτοιο λόγω της δίωξης εις βάρος μου από τη νέα κυβέρνηση, της οποίας ηγείται το κόμμα SDSM» προσθέτει.

Σε βάρος του πρωθυπουργού έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή για εκτίσει ποινή διετούς φυλάκισης για διαφθορά.

Ο ίδιος διέφυγε ωστόσο στην Ουγγαρία στις 12 Νοεμβρίου, ζητώντας πολιτικό άσυλο. Ο Γκρούεφσκι κηρύχθηκε επίσημα φυγάς από τις αρχές της χώρας του, τρεις ημέρες αφότου δεν παρουσιάστηκε στη φυλακή για να αρχίσει να εκτίει την ποινή διετούς φυλάκισης που του επιβλήθηκε για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, μια υπόθεση που ανάγεται στο 2012.

Η αστυνομία τον αναζητούσε τα τελευταία 24ωρα, κάνοντας έφοδο στο σπίτι του και στήνοντας μπλόκα. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μια δίκη σε βάρος του για ακόμα τρεις υποθέσεις διαφθοράς και παράνομων υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Μάλιστα, χθες, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρέσβη της Ουγγαρίας στα Σκόπια το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, τα επίσημα Σκόπια εξέφρασαν, στο διάβημα αυτό, την ελπίδα ότι η Ουγγαρία θα ενεργήσει στο πνεύμα των καλών διμερών σχέσεων και των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών που αφορούν τη λειτουργία του κράτους δικαίου και στο πλαίσιο αυτό θα απορρίψει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση την αίτηση για χορήγηση ασύλου στον καταδικασθέντα και φυγόδικο Νικόλα Γκρούεφσκι και θα τον εκδώσει στην ΠΓΔΜ, με σκοπό την εκτέλεση της ποινής φυλάκισης που του έχει επιβληθεί, καθώς και τη συνέχιση και ολοκλήρωση των άλλων δικαστικών υποθέσεων εις βάρος του.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Ζόραν Ζάεφ δεσμεύτηκε ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι θα επιστρέψει στα Σκόπια. «Όλα θα γίνουν όπως είπα. Και σας λέω ότι ο Γκρούεφσκι θα επιστραφεί! Γιατί το διεθνές δίκαιο και οι νόμοι είναι στο πλευρό μας. Θα επιστραφεί!», δήλωσε ο Ζάεφ στον ραδιοφωνικό σταθμό Alsat-M.

Τόνισε, επίσης, ότι όσοι εμπλέκονται στη διαφυγή του Γκρούεφσκι θα τεθούν προ των ευθυνών τους.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024