Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκλητικός Μπερίσα: Να καταργηθεί ο εορτασμός του «ΟΧΙ» στη Βόρεια Ήπειρο

Προκλητικός Μπερίσα: Να καταργηθεί ο εορτασμός του «ΟΧΙ» στη Βόρεια Ήπειρο

Ο εορτασμός του «ΟΧΙ» είναι μια σοβινιστική γιορτή (festime shoviniste) με σαφή στόχο την Βόρειο Ήπειρο (Vorio Epirin), δήλωσε ο πρώην αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα

Σε νέες προκλήσεις προέβη ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα. Σχολιάζοντας την υπόθεση δολοφονίας του έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, υποστήριξε ότι ο εορτασμός του «ΟΧΙ» είναι μια σοβινιστική γιορτή (festime shoviniste) με σαφή στόχο την Βόρειο Ήπειρο (Vorio Epirin) και ότι επρόκειτο για στρατιωτικό, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον Αλβανών.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας μιλώντας σε εκπομπή του «REPORT TV», δήλωσε ότι ο εορτασμός του «ΟΧΙ» είναι μια σοβινιστική γιορτή  με σαφή στόχο την Βόρειο Ήπειρο (Vorio Epirin), αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στους Βουλιαράτες με την εκτέλεση του 35χρονου ΒορειοΚωνσταντίνου Κατσίφα, από τους επίλεκτους της RENEA, και ότι θα πρέπει να σταματήσει να γιορτάζεται στις περιοχές της Β. Ηπείρου.

Ο Σάλι Μπερίσα συνέδεσε τον Κατσίφα με παραστρατιωτικές ελληνικές οργανώσεις, λέγοντας πως πίσω από το περιστατικό κρύβονται ελληνικές μυστικές υπηρεσίες:

«Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε ως βορά των σφαιρών. Το περιστατικό στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από τον κάτω γείτονά μας (Ελλάδα). Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Αλβανών. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος (Vorio Epirin). Αυτό συνέβη τώρα επειδή η χώρα δεν έχει κυβέρνηση», δήλωσε συγκεκριμένα, ο Μπερίσα – στρέφοντας τα πυρά του και κατά του Έντι Ράμα- επαναλαμβάνοντας τη θέση του για κατάργηση του εορτασμού της Εθνικής επέτειου του «ΟΧΙ» στις μειονοτικές περιοχές. «Ο εορτασμός του ΟΧΙ δεν πρέπει να γιορτάζεται, είναι πια γνωστό το τι έγινε», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024