Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζακ Κωστόπουλος : Μηνύει ΕΚΑΒ και ΔΙΑΣ η οικογένεια

Ζακ Κωστόπουλος : Μηνύει ΕΚΑΒ και ΔΙΑΣ η οικογένεια

Μηνύσεις κατά όσων ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας στις τελευταίες στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου ετοιμάζει η οικογένεια του θύματος

Μηνύσεις κατά όσων ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας στις τελευταίες στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου, ετοιμάζει η οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με την Άννυ Παπαρούσου, μια εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, η οικογένεια του 33χρονου έχει δώσει εντολή να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος όλων όσων ενήργησαν, από το ΕΚΑΒ και την ΔΙΑΣ, στην οδό Γλάδστωνος, από την στιγμή που ο αιμόφυρτος Ζακ βρέθηκε εκτός του κοσμηματοπωλείου στο οποίο μπήκε για άγνωστο ακόμη λόγο.

Όπως δήλωσε η ίδια στο ΑΠΕ, οι οικείοι του 33χρονου επιθυμούν να διερευνηθούν όλα τα στάδια της φρικτής κατάστασης που αντιμετώπισε ο Ζακ μέχρι να εκπνεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, δεμένος πισώπλατα με χειροπέδες.

Η Πολιτική Αγωγή σε συνεργασία με τον τεχνικό της σύμβουλο, μελετάει εκ νέου όλα τα βίντεο που έχει στην διάθεση της στα οποία καταγράφεται ο 33χρονος από την στιγμή που καταφέρνει να βγει φρικτά χτυπημένος, από τους δύο ήδη κατηγορούμενους καταστηματάρχες, από το κοσμηματοπωλείο μέχρι να μείνει ακίνητος έχοντας υποστεί, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ισχαιμικό επεισόδιο «το οποίο συνδέεται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα».

Τα ευρήματα των ιατροδικαστών συνδέουν τις ισχαιμικές αλλοιώσεις στην καρδιά με στρες από τα βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε ο 33χρονος.

Τα βίντεο τίθενται από την Πολιτική Αγωγή σε πλήρη έλεγχο καρέ-καρέ καθώς πλην του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη και του συγκατηγορουμένου του που εμφανίζονται να χτυπούν λυσσωδώς το θύμα. Ο Κωστόπουλος δέχθηκε στην συνέχεια και άλλα χτυπήματα.

Στα επίμαχα βίντεο, τον αιμόφυρτο και παραπαίοντα 33χρονο χτυπάει με δυνατή κλωτσιά στην πλάτη ένας από τους δύο άντρες του ΕΚΑΒ, ενώ στην συνέχεια δέχεται χτύπημα με γκλοπ και από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ που του πέρασαν χειροπέδες, όπως φαίνεται σε βίντεο που τραβήχτηκαν από περαστικούς ή από άτομα που βρίσκονταν στα γύρω μπαλκόνια.

Στο έργο της διερεύνησης όλων των φάσεων της υπόθεσης οι συνήγοροι της οικογένειας ευελπιστούν ότι θα βοηθηθούν ιδιαίτερα από το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture το οποίο ήδη έχει δημιουργήσει πλατφόρμα ζητώντας να συλλέξει στοιχεία για την υπόθεση.

Γεροβασίλη για πόρισμα: Ηχηρή απάντηση στην καχυποψία για συγκάλυψη

Ως σημαντική εξέλιξη στην έρευνα για τη διαλεύκανση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου χαρακτηρίζει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, το πόρισμα των ιατροδικαστών, σύμφωνα με το οποίο ο 33χρονος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από τραύματα.

 Όπως δηλώνει η ίδια στο ΑΠΕ, αποτελεί «κρίσιμο στοιχείο στην προσπάθεια να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, δίνοντας τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια».

«Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί» καταλήγει η υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα Μαριανού, αφού μελέτησαν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων και κατέληξαν στα συμπεράσματά τους για τα αιτία του θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστοπούλου, ανέφεραν ότι «ο Ζακ Κωστόπουλος έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατο του».

Το δεκασέλιδο πόρισμα, το οποίο θα διαβιβαστεί πλέον στον αρμόδιο ανακριτή, αναφέρει πως οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές και δεν εντοπίστηκε σε αυτές καμία ναρκωτική ουσία που μπορεί να σχετίζεται με τον θάνατο του 33χρονου.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024