Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πάρκο πολιτισμού» για τη διαφύλαξη του Πολυτεχνείου προτείνει η Παπακώστα

«Πάρκο πολιτισμού» για τη διαφύλαξη του Πολυτεχνείου προτείνει η Παπακώστα

Η πρόταση, που απευθύνεται στα υπουργεία, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, προβλέπει τη δημιουργία πάρκου μέσω της ενοποίησης του χώρου του αρχαιολογικού μουσείου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Τη δημιουργία Πάρκου Πολιτισμού το οποίο, όπως ισχυρίζεται, θα συμβάλει στην διαφύλαξη του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων από «την καταστρεπτική μανία των αντιεξουσιαστών» προτείνει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και επικεφαλής της Ν.Ε.Ο, Κατερίνα Παπακώστα.

Η πρόταση, που απευθύνεται στα υπουργεία, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, προβλέπει τη δημιουργία πάρκου μέσω της ενοποίησης του χώρου του αρχαιολογικού μουσείου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η κατάθεση της πρότασης αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΝΕΟ, όπου συζητήθηκε «η σπουδαιότητα του κτιριακού συγκροτήματος Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως χώρος ιστορικής μνήμης και η ανάγκη διαφύλαξής του από την καταστρεπτική μανία αντιεξουσιαστών που επιχειρούν κάθε χρόνο τις τελευταίες δεκαετίες να αμαυρώσουν τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για τα δημοκρατικά ιδεώδη».

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι η πρόταση για το πάρκο πολιτισμού προέκυψε με «δεδομένο ότι η ακαδημαϊκή δραστηριότητα του Ε.Μ.Π. έχει στην πλειονότητά της μεταφερθεί στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου» και πως ήταν ομόφωνη.

«Σήμερα ως Ν.Ε.Ο. αποφασίσαμε, στο πλαίσιο της ανάδειξης χώρων που αποτελούν σύμβολα της Αθήνας, τα οποία στην περίπτωση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποτελούν και δωρεά εθνικών ευεργετών, καθώς και άλλα αντίστοιχα κτήρια υψηλού ιστορικού συμβολισμού, όπως το σπίτι της Μαρίας Κάλλας, να προτείνουμε στα αρμόδια υπουργεία και στον Δήμο Αθηναίων, την ενοποίηση των χώρων του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Πολυτεχνείου για τη δημιουργία ενός Πάρκου Πολιτισμού» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση η κ. Παπακώστα, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για «μία πρόταση που ως βουλευτής Β΄Αθηνών είχα εισηγηθεί με ερώτησή μου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ήδη από τον Δεκέμβριο 2015».

«Με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι δεν διαφυλάσσεται μόνον η ιστορική μνήμη του Πολυτεχνείου, αλλά αναδεικνύεται και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του κτηρίου – από τα πρώτα που κόσμησαν την πρωτεύουσα τον 19ο αιώνα – που τις τελευταίες δεκαετίες γνωρίζει την καταστροφική μανία αντιεξουσιαστών, οι οποίοι επιχειρούν κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση να πλήξουν την ιστορική του σπουδαιότητα» πρόσθεσε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024