«Τους είπα «μην πάτε. Θα πάρετε τσάμπα απουσίες». Σαν να είχα προαίσθημα ότι κάτι θα γίνει» δηλώνει συγκλονισμένος ο Θανάσης, συμμαθητής των τριών 15χρονων μαθητών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στην Κυπαρισσία, όταν, θέλοντας να κάνουν «κοπάνα» από το σχολείο, συγκρούστηκαν μετωπικά με φορτηγό στην περιοχή της Τερψιθέας.

Ο Θανάσης ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με τους τρεις φίλους του και γνώριζε ότι σχεδιάζουν κοπάνα.

«Πάμε βόλτα» του είπαν, όπως εξηγεί στην τηλεόραση του Alpha. «Τους είπα «μην πάτε. Θα πάρετε τσάμπα απουσίες» περιγράφει ο ίδιος.

Ο Θανάσης επέστρεψε στο σχολείο, αποφασίζοντας να μην ακολουθήσει τους άτυχους 15χρονους, και λίγο αργότερα, έμαθε την είδηση του θανάτου τους. Εάν είχε πάει μαζί τους, μπορεί κι αυτός σήμερα να μην ζούσε.

Από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας ήταν και ο πατέρας του Θανάση. «Μου κόπηκαν τα πόδια» λέει ο ίδιος, περιγράφοντας αυτά που είδε.

Σπαραγμός στην κηδεία του 15χρονου

Σε κλίμα βαθιά θλίψης και οδύνης έγινε νωρίτερα η κηδεία του 15χρονου Νίκου Τριαλλώνα, ενός από τους τρεις μαθητές που έχασαν τη ζωή τους, με την οικογένεια του νεαρού μαθητή, να μην μπορεί να πιστέψει ότι το μοναχοπαίδι της χάθηκε, θέλοντας να κάνει μια νεανική τρέλα.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του, η οποία έμαθε για τον θάνατο του γιου της ενώ εργαζόταν στο νοσοκομείο που τον μετέφεραν και σήμερα έπρεπε να βρει τη δύναμη να τον αποχαιρετήσει.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος Ενρίκο Μπουζάνι, με καταγωγή από την Αλβανία πήρε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του και πήγε να πάρει τους φίλους του προκειμένου να κάνουν βόλτα στους δρόμους της Κυπαρισσίας.

Ωστόσο, ο Ενρίκο φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και στην συνέχεια συγκρούστηκε με το διερχόμενο ημιφορτηγό που οδηγούσε ο 48χρονος Ρουμάνος.

Οι δυο φίλοι του σκοτώθηκαν ακαριαία από την σφοδρή σύγκρουση, ενώ ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στο Ρίο, όπου κατέληξε μετά από λίγες ώρες.

«Ήσυχα παιδιά, ούτε δημιουργούσαν πρόβλημα ούτε τίποτα. Κάθε άλλο. Και με εκπλήσσει αυτό. Να βγουν να πάρουν το αυτοκίνητο του πατέρα τους και να αναπτύξουν τέτοια ταχύτητα χωρίς δίπλωμα» δήλωσε στον Αlpha ο διευθυντής του ΕΠΑΛ, Δημήτρης Δράκος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που οι σοροί των παιδιών ήταν σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν.

Γράψτε το σχόλιό σας