Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπούμερανγκ οι προπηλακισμοί

Μπούμερανγκ οι προπηλακισμοί

Εκείνο που κάνει εντύπωση από τους προπηλακισμούς των συριζαίων ήταν η απουσία της Αστυνομίας

Αυτή η ένταση που επικράτησε την Παρασκευή το πρωί στο Πολυτεχνείο, όπου μετέβη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για να καταθέσει στεφάνι και προπηλακίστηκε, θυμίζει σε πολλούς τις εντάσεις που σημειώνονταν στο παρελθόν (σε προ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιόδους) σε παρόμοιες εκδηλώσεις, όπου έφταναν μάλιστα να ματαιώσουν και στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και να προπηλακίσουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (που ήταν ο Κάρολος Παπούλιας).

Μόνο που τις εντάσεις αυτές τις δημιουργούσαν, όπως αποδείχθηκε, οπαδοί (και στελέχη) του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή πρωταγωνιστούσαν σ’ αυτές σημερινοί υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι του Πρωθυπουργού.

Με δυο λόγια, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», όσο καταδικαστέα ήταν τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο, τόσο καταδικαστέοι ήταν και οι προπηλακισμοί εναντίον πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα οποία έκαναν σε άλλους τώρα τα γεύονται.

Για την ιστορία, θυμίζω ότι ανάμεσα σε όσους δέχτηκαν επίθεση την Παρασκευή στο Πολυτεχνείο ήταν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, καθώς και ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Θοδωρής Δρίτσας (ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής) και ο Νίκος Τόσκας. Δεν τους άφησαν τελικά να καταθέσουν στεφάνι. Χωρίς προβλήματα, ωστόσο, κατέθεσαν στεφάνι αντιπροσωπείες του Κινήματος Αλλαγής και του ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στον προπηλακισμό μελών του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Οι κλειστές πόρτες δείχνουν κλειστά αφτιά και κλειστούς ορίζοντες».

Εκείνο που κάνει εντύπωση από τους προπηλακισμούς των συριζαίων ήταν η απουσία της Αστυνομίας. Και τούτο γιατί υποτίθεται ότι έχουν διατεθεί περί τους 5.000 αστυνομικούς (μαζί με drones και ελικόπτερο) για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων και της πορείας του Σαββάτου προς την αμερικανική πρεσβεία. Εάν κάποιος παρατηρήσει με προσοχή τα τηλεοπτικά πλάνα από την παρουσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην είσοδο του Πολυτεχνείου και τον προπηλακισμό που υπέστησαν, θα διαπιστώσει ότι οι αστυνομικοί (τουλάχιστον αυτοί με στολή) απουσίαζαν.

Βεβαίως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να πάνε πολύ πρωί στο Πολυτεχνείο, προφανώς για να αποφύγουν τις κακοτοπιές. Λανθασμένη σκέψη όμως έκαναν.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024