Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυγενάκης για υπόθεση ΔΕΠΑ: «Το όνομα Κιτσάκος σας λέει τίποτε;»

Αυγενάκης για υπόθεση ΔΕΠΑ: «Το όνομα Κιτσάκος σας λέει τίποτε;»

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη ο κ. Αυγενάκης πρόσθεσε: «Κι ενώ ηγείται της ΔΕΠΑ καλείται από τον ανακριτή, για δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και λέει πως όλα όσα είχε κάνει ήταν εις γνώση των Υπουργών του, τους οποίους και κατονομάζει»

Το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ αναδεικνύει με κάθε τρόπο η Νέα Δημοκρατία. Ετσι, μετά την Μαρία Σπυράκη και ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση μετά τις σοβαρές καταγγελίες του πρώην δ.σ. της εταιρείας, Θ. Κιτσάκου. «Το όνομα Κιτσάκος σας λέει τίποτα; Διότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η διόγκωση του χρέους των ELFE έναντι της ΔΕΠΑ έγινε με αποφάσεις που γνώριζαν οι πολιτικοί προϊστάμενοί του, υπουργοί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μια εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ ότι τουλάχιστον έξι υπουργοί γνώριζαν και ενέκριναν τους χειρισμούς του (Φλαμπουράρης, Δραγασάκης, Σταθάκης, Σκουρλέτης, Πιτσιόρλας, Τζάκρη), και η κυβέρνηση ακόμη να πάρει θέση για το θέμα. Μπορεί η δημοσίευση των πρακτικών των ΔΣ της ΔΕΠΑ να επιβεβαιώνει ότι τίποτα δεν γινόταν εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας, ωστόσο η κυβέρνηση συνεχίζει να σιωπά.

«Ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον κ. Τσίπρα από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση Κιτσάκου, και εκείνος έκανε πως δεν άκουσε. Δώστε εξηγήσεις για την υπόθεση Κιτσάκου, γιατί ενώ εκείνος αναφέρει ονόματα συγκεκριμένων υπουργών, κανείς δεν έχει ανοίξει το στόμα του, απαντήστε στο τι ακριβώς συνέβη, λειτούργησε (σσ: ο κ. Κιτσάκος) προς όφελος του Δημοσίου ή όχι ;», επεσήμανε ο κ. Αυγενάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη ο κ. Αυγενάκης πρόσθεσε: «Κι ενώ ηγείται της ΔΕΠΑ καλείται από τον ανακριτή, για δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και λέει πως όλα όσα είχε κάνει ήταν εις γνώση των Υπουργών του, τους οποίους και κατονομάζει».

«Δηλαδή» συνεχίζει, «ενώ ηγείται της ΔΕΠΑ καλείται από τον ανακριτή, για δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και λέει πως όλα όσα είχε κάνει ήταν εις γνώση των Υπουργών του, τους οποίους και κατονομάζει».

«Δηλαδή πιο απλά, ενώ ήταν διευθυντικό στέλεχος  στην εταιρία του κ. Λαυρεντιάδη την ELFE, υπήρχε ένα χρέος της εταιρίας τους προς την ΔΕΠΑ. Αναλαμβάνει επικεφαλής της ΔΕΠΑ, μετά από πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, ταυτόχρονα  διογκώνεται το χρέος της ELFE προς της ΔΕΠΑ και, συν τοις άλλοις, επιχειρεί να κάνει ανταλλαγή ακινήτων για να συμψηφίσει το χρέος!», λέει ο κ. Αυγενάκης και προσθέτει: «Τι, αλήθεια, είναι αυτή η υπόθεση Κιτσάκου και γιατί, ενώ έχουν αναφερθεί δημόσια ονόματα Υπουργών κανείς τους δεν έχει πει το οτιδήποτε;».

«Άραγε η υπόθεση Κιτσάκου ωφελεί  το Δημόσιο και τους  Έλληνες  πολίτες;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς στη Βουλή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε πως δεν άκουσε. Θα ακούσει, όμως, ο ελληνικός λαός ζητά απαντήσεις».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024