Public Issue: Στο στόχαστρο Συμφωνία Πρεσπών και Αγκυρα (γραφήματα)
Την άποψη της κοινής γνώμης, όσον αφορά τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, παρουσιάζει στην έρευνα της για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου η Public Issue
Την άποψη της κοινής γνώμης, όσον αφορά τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, παρουσιάζει στην έρευνα της για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου η Public Issue.
Όπως αποδεικνύεται από τα ευρήματα της έρευνας οι Έλληνες είναι εξαιρετικά αρνητικοί στην Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας – Τουρκίας.
Από το στόχαστρο των πολιτών δεν γλίτωσε ούτε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητα του να πέφτει, ενώ την ίδια στιγμή αρνητική παραμένει η άποψη και για τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, στο ερώτημα «ποια γνώμη έχετε για τη συμφωνία των Πρεσπών» το 65% των ερωτηθέντων δηλώνει κατά, ενώ το 17% εμφανίζεται υπέρ. Ένα 5% αναφέρει ότι δεν τον αφορά και ένα 13% δηλώνει ούτε υπέρ, ούτε κατά.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα του κ. Κοτζιά, αυτά εμφανίζεται αρνητική κατά 60% και θετική κατά 32%.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, 53% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει αρνητική γνώμη, ενώ μόλις το 28% δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη.

Στο ερώτημα αν οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας έχουν καλυτερέψει, χειροτερέψει ή έχουν μείνει ίδιες σε σχέση με ένα χρόνο πριν, το 52% αναφέρει ότι έχουν χειροτερέψει, το 44% ότι έχουν παραμείνει ίδιες και μόλις 2% ότι έχουν καλυτερέψει.

Τέλος, στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για τον αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ», το 29% των ερωτηθέντων απαντά θετική, ενώ το 31% απαντά αρνητική.

- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
- Παναγιώτα Διαμαντή: Ελληνίδα δασκάλα ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου
- Ακραίες καταστάσεις στην Τουρκία: 29 ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για παράνομα στοιχήματα
- Υπερτουρισμός: Νέοι κανόνες στην Ευρώπη – Τι αλλάζει στα ταξίδια το 2026 και τι ισχύει στην Ελλάδα
- Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]
- Ύπνος στον αέρα; 4 απίστευτες μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα ζώα για να κοιμηθούν ακίνδυνα
- Η αποθεραπεία του Λεσόρ, η διαχείριση του Αταμάν και η «συμφόρηση» στο «5» με την επιστροφή του
- Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)





































![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442