Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κάλεσμα Μακρόν σε Μέρκελ για μεταρρύθμιση της Ευρώπης

Κάλεσμα Μακρόν σε Μέρκελ για μεταρρύθμιση της Ευρώπης

Την ανάγκη η Γερμανία και η Γαλλία να «σπάσουν τα ταμπού» και να μεταρρυθμίσουν την ΕΕ για μια πιο ενωμένη Ευρώπη, εξέφρασε την Κυριακή ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι οι δυο χώρες πρέπει να υπερβούν την παρατεταμένη επιφυλακτικότητά τους σε ζητήματα όπως ο προϋπολογισμός της ευρωζώνης. «Πρέπει να ξεπεράσουμε τα ταμπού μας, να υπερβούμε τις συνήθειες μας» χαρακτηριστικά

Την ανάγκη η Γερμανία και η Γαλλία να «σπάσουν τα ταμπού» και να μεταρρυθμίσουν την ΕΕ για μια πιο ενωμένη Ευρώπη, εξέφρασε την Κυριακή ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι οι δυο χώρες πρέπει να υπερβούν την παρατεταμένη επιφυλακτικότητά τους σε ζητήματα όπως ο προϋπολογισμός της ευρωζώνης. «Πρέπει να ξεπεράσουμε τα ταμπού μας, να υπερβούμε τις συνήθειες μας» χαρακτηριστικά.

Ο Μακρόν έχει από καιρό υποστηρίξει ένα όραμα για μια πιο ολοκληρωμένη ζώνη του ευρώ, μεταξύ άλλων και μέσω ενός κοινού προϋπολογισμού. Οι δύο χώρες αναμένεται να παρουσιάσουν τις κοινές τους προτάσεις για τον νέο προϋπολογισμό της ευρωζώνης τη Δευτέρα.

Ενόψει των εκλογών του Μαΐου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο γάλλος πρόεδρος κάλεσε επίσης τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να συσπειρωθούν και να προβούν σε συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ξενοφοβικά εθνικιστικά κόμματα που βρίσκονται σε ανοδική πορεία σε πολλά κράτη μέλη.

Σε ομιλία του στην Κάτω Βουλή της Γερμανίας για την Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πολέμου, ο Εμανουέλ Μακρόν επισήμανε ότι ο ρόλος της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι να συνεχίσει τις προσπάθειες αυτές.

«Αυτή η νέα φάση μπορεί να προκαλεί δέος, καθώς θα πρέπει να συντονίζουμε τις αποφάσεις μας και τις πολιτικές μας για τις εξωτερικές υποθέσεις, τη μετανάστευση και την ανάπτυξη, και να διαθέσουμε ένα αυξημένο μέρος των προϋπολογισμών μας, ακόμη και των δημοσιονομικών πόρων μας, προκειμένου να οικοδομήσουμε μια κοινή αμυντική πολιτική» δήλωσε χαρακτηριστικά στη Μπούντεσταγκ.

Ο γάλλος πρόεδρος, ο οποίος αργότερα συναντήθηκε με τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο για συνομιλίες, έκανε λόγο για έναν κόσμο που βρίσκεται «σε ένα σταυροδρόμι», με εθνικιστικά κινήματα «χωρίς μνήμη» να τίθενται εναντίον πιο σύγχρονων και προοδευτικών κινημάτων. «Η Ευρώπη, και μέσα της, η γαλλογερμανική συμμαχία, έχει την υποχρέωση να μην αφήσει τον κόσμο να οδηγηθεί στο χάος» προειδοποίησε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024