Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας νεκρανασταίνει το «Τσοβόλα δώστα όλα»

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας νεκρανασταίνει το «Τσοβόλα δώστα όλα»

Μιλώντας από την Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιέγραψε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Ειδικά για εκατοντάδες επιχειρήσεις στη B. Ελλάδα που χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία στον τίτλο ή στα προϊόντα τους. Ποιες «μεικτές» επιτροπές θα αποφασίζουν για αυτές και ποια δικαστήρια θα λύνουν τις διαφορές, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2018

Μιλώντας από την Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιέγραψε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάης ξεκαθάρισε ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει για την οικονομία της Ελλάδας. «Μετά λόγου γνώσεως, ο κίνδυνος δεν έχει περάσει για τη χώρα μας. Η παροχολογία και το “Τσοβόλα δώστα όλα” θα μας οδηγήσουν στο να τρώμε από τις σάρκες μας. Αυτό δεν είναι λύση. Η κυβέρνηση πανηγυρίσει για τις συντάξεις όταν η ίδια είχε ψηφίσει να τις μειώσει. Ο κ.Τσίπρας διορθώνει τα λάθη με λάθη. Η Ελλάδα τιμωρήθηκε με μειώσεις στις συντάξεις για τα λάθη της κυβέρνησης Τσίπρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο μόνος δρόμος για την Ελλάδα είναι οι επενδύσεις μέσα από τις οποίες θα έρθουν και οι θέσεις εργασίας συνέχισε. ενώ επέμεινε στην ανάγκη μίας νέας βιομηχανικής πολιτικής.

«Προτάσσω ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο με έμφαση στις αδειοδοτήσεις, στα κίνητρα για επενδύσεις, στη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιγράφοντας το πλαίσιο του κυβερνητικό του σχεδίου.

«Το περίφημο ελατήριο της ανάκαμψης δε λειτουργεί στη χώρα μας. Η ευρωπαϊκή επιτροπή αναθεωρεί τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας προς τα κάτω. Τα σπρεντς των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται σταθερά πάνω από το 4,5% και το χρηματιστήριο βουλιάζει. Είναι οι κακές παρενέργειες της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκε φορολογική επιδρομή χωρίς προηγούμενο» ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι η ΝΔ πρεσβεύει μία διαφορετική πολιτική φιλοσοφία που φέρνει στο επίκεντρό της την έννοια της ελευθερίας στην οικονομική δραστηριότητα.

«Δυστυχώς μετά από οχτώ χρόνια μνημονίων δεν έχουμε καταφέρει την Ελλάδα μια ελεύθερη οικονομική χώρα. Μόνο έτσι θα μπορούμε να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική οικονομία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από το στόχαστρο του δεν γλίτωσαν ούτε οι ευρωπαίοι εταίροι, λέγοντας πως κινούνται μόνο όταν η κρίση χτυπάει την πόρτα τους.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να τοποθετηθεί στον ανταγωνισμό ως ένας φθηνός ανταγωνισμός. Με ανησυχεί βαθιά ότι όλη η συζήτηση που γίνεται από την κυβέρνηση είναι κατά πόσο υπάρχει ένας δήθεν πελατειακός χώρος για πρόσκαιρα επιδόματα», σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Στην συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκτενείς αναφορές στην συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό, χαρακτηρίζοντας κακή την συμφωνία των Πρεσπών.

«Λανθασμένοι χειρισμοί από την κυβέρνηση έχουν δηλητηριάσει και τις δύο πλευρές και έβαλαν ξανά το θυμικό στη θέση του πατριωτικού ρεαλισμού. Η συμφωνία Τσίπρα Ζάεφ δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα από ότι λύσεις και στον εμπορικό τομέα», ξεκαθάρισε, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία εθνικά επιπόλαιη συμφωνία.

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία κακή συμφωνία. Η ΝΔ δε θα την ψηφίσει ούτε σε αυτή, ούτε στην επόμενη Βουλή και όσα ψηφίζονται τώρα στα Σκόπια είναι χειρότερα από όσα προέβλεπε η αρχική συμφωνία, όπως είπε και ο κ. Κοτζιάς», επεσήμανε.

Η ευημέρια δεν έρχεται με την εθνική απομόνωση αλλά αντίθετα εναπόκειται στην συνεργασία των λαών τόνισε ο κ.Μητσοτάκης που τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανίων , αφού όμως υπάρχει απόλυτος σεβασμός του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

«Άλλο πράγμα ο υγιής πατριωτισμός και άλλο ο στείρος εθνικισμός. Αυτή η διαπίστωση ισχύει ειδικά στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα και η ΝΔ στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμόρφωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024