Νέα διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας όσοι διαθέτουν οπτικοακουστικό υλικό από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου θα μπορούν -ακόμα και ανώνυμα- να το καταθέσουν, «ανέβασε» η οικογένεια του 33χρονου, σε συνεργασία με το Forencic Architecture.

Η πλατφόρμα βρίσκεται στη διεύθυνση www.zakcallforevidence.org και προσφέρει αναλυτικές νομικές συμβουλές σε όλους όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν στο εγχείρημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζακ, σκοτώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια.

Οι Αρχές, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν στη διάθεσή τους περιορισμένης έκτασης οπτικό υλικό, που δεν αποκαλύπτει τι έγινε εκείνο το απόγευμα, ανάμεσα στα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ όταν βρισκόταν εντός του κοσμηματοπωλείου μέχρι και την άφιξη των αστυνομικών.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει, επίσης, το διάστημα που προηγήθηκε των γεγονότων στο κοσμηματοπωλείο, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο για προσπάθεια του Ζακ να αποφύγει διαπληκτισμό σε καφετέρια δίπλα στο κοσμηματοπωλείο, έξω από το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή.

Για τους παραπάνω λόγους, η οικογένεια και οι νομικοί της εκπρόσωποι απευθύνουν έκκληση στο κοινό ώστε να προσφέρει οπτικοακουστικό υλικό αλλά και μαρτυρίες.