Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζακ Κωστόπουλος: Αντιφατικές οι καταθέσεις των αστυνομικών

Ζακ Κωστόπουλος: Αντιφατικές οι καταθέσεις των αστυνομικών

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Αυγής», πρόκειται για δύο εκδοχές που αντιφάσκουν όσο αφορά στην κατάσταση του ετοιμοθάνατου Ζακ

Αντιφάσεις σχετικά με τον υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου προκύπτουν από τα έγγραφα των καταθέσεων των δύο επικεφαλής υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Αυγής», πρόκειται για δύο εκδοχές που αντιφάσκουν όσο αφορά στην κατάσταση του ετοιμοθάνατου Ζακ. Ωστόσο, και στις δύο καταθέσεις που παρουσιάζει η εφημερίδα, συμφωνούν και οι δύο ότι οι ενέργειες των αστυνομικών ήταν οι ενδεδειγμένες, ενώ ο καθένας προσπαθεί να δικαιολογήσει και τα λάθη των αστυνομικών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι καταθέσεις των δύο αστυνομικών δόθηκαν κατόπιν περιγραφών των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.

Σύμφωνα με  τις καταθέσεις, οι δύο πρώτοι που έφτασαν στην Γλάδστωνος είναι δύο αστυνομικοί της ομάδας Ζήτα. «Ξεκίνησαν να του δένουν το χέρι από το ΕΚΑΒ αφού του δέσανε το κεφάλι, έκανε μια απότομη κίνηση» προσθέτοντας ότι όταν ο 33χρονος σηκώθηκε, απείλησε με γυαλί και ότι ένας αστυνομικός τον είχε κλοτσήσει γιατί είχε επιτεθεί προηγουμένως σε διασώστη».

Ακολουθεί η περιγραφή από τον αστυνομικό του στιγμιότυπου που δείχνει τον Ζακ Κωστόπουλο να πέφτει παραπατώντας στο τραπέζι  και μετά κάτω. «Αυτός είχε πέσει κάτω και κοπανιόταν. Είχε μια παθητική αντίσταση, ήταν σε τρομερή υπερδιέγερση και ένας εκ των υφισταμένων μου του ακινητοποίησε το δεξί πόδι πατώντας το. {…} Έχουμε παθητική αντίσταση. Γι αυτό το λόγο του πατήσανε το πόδι, προκειμένου να τον δέσουνε. Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024