Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική: Κέρδισε τους Φινλανδούς, έχασε την πρωτιά

Εθνική: Κέρδισε τους Φινλανδούς, έχασε την πρωτιά

Νίκη γοήτρου για την Εθνική (1-0) κόντρα στη Φινλανδία στο ντεμπούτο Αναστασιάδη στο παγωμένο ΟΑΚΑ - Δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της πρωτιάς στον 2ο όμιλο της League C στο Nations League

Μετά την ήττα 2-0 στο Τάμπερε η Εθνική χρειαζόταν νίκη με διαφορά δύο τερμάτων κόντρα στη Φινλανδία στο ΟΑΚΑ για να διατηρήσει τις μαθηματικές ελπίδες για την πρωτιά στον 2ο όμιλο της League C στο Nations League.

Εν τέλει στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη η Ελλάδα περιέσωσε το γόητρο της με επικράτησή 1-0, αλλά ο στόχος δεν επετεύχθη.

Η Εθνική μείωσε μεν στο -3 τη διαφορά από τους Σκανδιναβούς μία αγωνιστική πριν από το φινάλε, αλλά ακόμη κι αν ισοβαθμήσουν πάνω στο νήμα η Γαλανόλευκη θα είναι σε μειονεκτική θέση. Αρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν προβιβάζεται στη League B του Nations League, ενώ δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει πρόκριση μέσω αυτή της διοργάνωσης για τα τελικά του Euro 2020 (αν αποτύχει στα προκριματικά). Εκτός κι αν η Φινλανδία προκριθεί από τα προκριματικά του Euro 2020. Τότε θα παραχωρήσει τη δεύτερη ευκαιρία (που προκύπτει για τους πρώτους των ομίλων του Nations League) στον 2ο του γκρουπ της…

Στον αγωνιστικό τομέα τώρα η Εθνική με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο, δεν άλλαξε ουσιαστικά κάτι στον τρόπο παιχνιδιού της με την υποσημείωση ότι πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Λεονάρντο Κούτρης.

Η συνταγή του Σκίμπε με τα τρία 10αρια εφαρμόστηκε ξανά με την ομάδα να δυσκολεύεται στη δημιουργία και να κυκλοφορεί την μπάλα κυρίως παράλληλα. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν οι Φινλανδοί να σφίξουν την αμυντική τους γραμμή και να βασιστούν στο γεγονός πως μια ήττα με αυτό το σκορ, δεν ήταν ικανή να τους κουνήσει από την κορυφή του ομίλου. Μιας και είχαν σημαντικό αβαντάζ έναντι της εθνικής, μετά το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων.

Η εθνική ξεκίνησε το ματς, το πρώτο της εποχής Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της με μια διάταξη 4-2-3-1 έχοντας τους Φορτούνη, Πέλκα και Μάνταλο πίσω από τον Μήτρογλου, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος. Η Ελλάδα ήταν εκείνη που έκανε και την πρώτη τελική στο ματς φτάνοντας στην αντίπαλη εστία στο 2’. Μετά από προσπάθεια του Τοροσίδη από δεξιά ο Μήτρογλου έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά το σουτ του από το ύψος του πέναλτι ήταν άστοχο. Σιγά-σιγά οι πρωτοπόροι του ομίλου Φινλανδοί βγήκαν μπροστά και στο 9’ έκαναν την πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή του Βλαχοδήμου. Ωστόσο ο Έλληνας τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά στην προσπάθεια του Πούκι, προλαβαίνοντας τον φορ των φιλοξενούμενων.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για τα επόμενα 15 λεπτά, με το παιχνίδι να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου. Όμως η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει στο γκολ, σε ένα καλό χρονικά σημείο, βρίσκοντας δίχτυα από μια στημένη μπάλα στο 25′! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κούτρη ο Πέλκας πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα θα κοντράρει στον Γκρανλουντ και θα καταλήξει στα δίχτυα του Χραντέσκι, με την εθνική να ανοίγει έτσι το σκορ στο παιχνίδι!

Σύντομα ο Άγγελος Αναστασιάδης αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, αφού στο 28’ ο Μανωλάς αποχώρησε λόγω τραυματισμού και στη θέση του πέρασε ο Σιόβας. Αυτή η αλλαγή αποσυντόνισε κάπως την εθνικής, με τους φιλοξενομένους να το εκμεταλλεύονται και να απειλούν στο. 31’. Ο Πούκι βρήκε τον Τουομίνεν αλλά επιθετικός των Φινλανδών σημάδεψε πολύ ψηλά, από το ύψος του πέναλτι.

Στο 38′ ο Λουντ εκτέλεσε ένα κόρνερ για τους Φινλανδούς, η μπάλα έφτασε στον Τοϊβιο που δοκίμασε ένα σουτ, όμως η προσπάθεια του θα σταματήσει αρχικά στα σώματα των παικτών της εθνικής και εν συνεχεία στην αγκαλιά του κίπερ της γαλανόλευκης.

Η εθνική θα μεταφέρει από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου το ματς στην εστία των φιλοξενούμενων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα απειλήσει κυρίως μέσω στημένων φάσεων, φτάνοντας μάλιστα στο 40’ μια ανάσα από το 2-0! Ο Φορτούνης θα εκτελέσει ένα από τα αρκετά κόρνερ που κέριδσε η εθνική στο πρώτο ημίχρονο, ο Παπασταθόπουλος θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο δοκάρι της εστίας των Φιναλνδών, που είχαν την τύχη με το μέρος τους σε αυτή τη φάση, γλιτώνοντας από ένα δεύτερο τέρμα που θα έδινε σημαντικό προβάδισμα στην Ελλάδα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Φινλανδούς να πιέζουν για το τέρμα της ισοφάρισης και στο 52’ λίγο έλειψε να το πετύχουν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας στα καρέ της ελληνικής ομάδας, ο Τουόμινεν θα βρεθεί σε θέση βολής, όμως η προσπάθειά του θα είναι απελπιστικά άστοχη.

Από εκείνο το σημείο του αγώνα και μετά οι φάσεις έρχονταν με το σταγονόμετρο. Οι Φινλανδοί έριξαν όλο το βάρος του παιχνιδιού τους στην αμυντική τους λειτουργία, προκειμένου να μην δεχτούν άλλο γκολ και να στηριχθούν στη διαφορά τερμάτων από το πρώτο ματς με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Προκειμένου έτσι να πετάξουν εκτός πρόκρισης την εθνική. Όπως και τα κατάφεραν αφού αυτό το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με την Ελλάδα να σημειώνει μία νίκη χωρίς αντίκρισμα, αφού δεν της αρκεί για να διεκδικήσει την τελευταία αγωνιστική την πρωτιά στο γκρουπ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

Φινλανδία (5-1) 12

Ελλάδα (4-4) 9

Ουγγαρία (7-6) 7

Εσθονία (3-8) 1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)

18/11 Ελλάδα – Εσθονία

18/11 Ουγγαρία – Φινλανδία

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024