Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ειδικά σεμινάρια σε υπευθύνους ασφαλείας για τον εντοπισμό υπόπτων για τρομοκρατικές επιθέσεις

Ειδικά σεμινάρια σε υπευθύνους ασφαλείας για τον εντοπισμό υπόπτων για τρομοκρατικές επιθέσεις

Οι περίεργες αμήχανες κινήσεις, τα σχέδια επιθέσεων και το ερωτηματολόγιο στους υπόπτους. Βίντεο από επιθέσεις στην Πετρούπολη και Κωνσταντινούπολη αλλά και της Χίλαρι Κλίντον

Eιδικά σεμινάρια σε 40 υπευθύνους ασφαλείας εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, τραπεζών, ναυτιλιακών επιχειρήσεων και άλλων για τον εντοπισμό υπόπτων για ένοπλες επιθέσεις αλλά και για βομβιστές αυτοκτονίας, πραγματοποίησαν προ μερικών ημερών -σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας- εκπρόσωποι αμερικανοϊσραηλινής εταιρείας.

Σε μια εκπαίδευση που αποτελεί δείγμα των φόβων που εξακολουθούν να υπάρχουν σε υπευθύνους ασφαλείας όλων των ευρωπαϊκών χωρών για επιθέσεις αυτοκτονίας ή άλλες αιφνιδιαστικές εγκληματικές ενέργειες. Όπως και στους ελληνικούς φορείς για επιθέσεις ενόπλων από το εγχώριο «αντάρτικο πόλης» ή ποινικών.

Η εταιρεία αυτή είναι υπεύθυνη αντίστοιχων προγραμμάτων ασφαλείας σε αεροδρόμια των ΗΠΑ αλλά και ευρωπαϊκούς φορείς.

Το πρόγραμμα εντοπισμού αφορά ελέγχους από κάμερες αλλά και προσωπικό ασφαλείας. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας «κύριος στόχος είναι να γίνουν περαιτέρω άμεσες έρευνες για άτομα που κινούνται άσκοπα σε χώρους, βαδίζουν με αφύσικο, αμήχανο τρόπο σαν «ρομπότ», φορούν παράταιρα ή πολύ φαρδιά ρούχα, δεν έχουν συγκεκριμένο προορισμό ενώ φαίνεται να ελέγχουν συχνά αντικείμενα κάτω από τα ρούχα τους που μπορεί να αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό ή το σύστημα πυροδότησής του».

Μάλιστα στους συμμετέχοντες στην εκπαίδευση επιδείχθηκαν πλήρη βίντεο (σσ: τμήματα του οπτικού υλικού που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί) από επιθέσεις, προ διετίας, καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη, από τη βομβιστική επίθεση στον

σιδηροδρομικό σταθμό της Πετρούπολης τον Απρίλιο του 2017 αλλά και τους πυροβολισμούς ενόπλου –τον Ιανουάριο του 2017- εναντίον Αμερικανού διπλωμάτη στο Μεξικό και άλλα. Στο βίντεο αυτό διακρίνονται οι περίεργες κινήσεις των ενόπλων που δεν ανιχνεύθηκαν εγκαίρως…

Όπως σημείωσε ακόμη ο κ. Άγγελος Αγραφιώτης ιδιοκτήτης ελληνικής εταιρείας ασφαλείας που συμμετείχε στην οργάνωση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος «ως κύριο προληπτικό μέτρο θεωρείται η προσέγγιση των υπόπτων από τους υπευθύνους ασφαλείας και να τους υποβάλουν αμέσως ερωτήσεις για τον λόγο παρουσίας τους στους χώρους αυτούς, τους τυχόν προορισμούς (αν είναι σε αεροδρόμιο, σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς κλπ) και την προέλευσή τους. Ετσι ώστε να διαπιστώσουν αν υποπίπτουν σε αντιφάσεις, αναφέρουν ασαφή στοιχεία ή δεν μιλούν με φυσικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της εκπαίδευσης για να εντοπίζονται άτομα που πιθανόν αποκρύπτουν την αλήθεια και μιλούν διστακτικά, επιδείχθηκε στους έλληνες υπευθύνους ασφαλείας και βίντεο με απαντήσεις της πρώην υπουργού Εξωτερικών κυρίας Χίλαρυ Κλίντον σε θέματα που αφορούσαν την προεκλογική εκστρατεία της.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024