Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ώρα μηδέν για τις συντάξεις

Ώρα μηδέν για τις συντάξεις

Στο Euroworking Group θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της εφαρμογής ή όχι της νομοθετημένης περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019

Το «φλέγον» θέμα της εφαρμογής ή όχι της νομοθετημένης περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα τεθεί την Πέμπτη στο Euroworking Group.

Η Αθήνα προσέρχεται στην σημερινή συνεδρίαση, βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.

Η συνεδρίαση των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα προβλέπεται να ξεκινήσει γύρω στις 12.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η διαφορά των 300 εκατ. ευρώ μεταξύ των προβλέψεων της ελληνικής κυβέρνησης και εκείνων των ευρωπαϊκών θεσμών, αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019. Η απόσταση οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι επιμένουν ότι η ανάπτυξη δεν θα ξεπεράσει το 2,3% το 2019, ενώ η κυβέρνηση αισιοδοξεί για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5%.

Οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο EWG δεν αποκλείεται, όσον αφορά πάντα στο θέμα των συντάξεων, να θέσουν στον κ. Χουλιαράκη ζήτημα αξιοπιστίας της Ελλάδας, καθώς η περικοπή τους από 1-1- 2019 έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές και έχει ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει το Βερολίνο στο εν λόγω ζήτημα. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, προέβη σε μία μάλλον ενθαρρυντική δήλωση τη Δευτέρα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η ελληνική κυβέρνηση «κινείται πολύ λογικά και σοφά» στο θέμα των συντάξεων.

Σημειώνεται τέλος, ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί άναψαν το «πράσινο φως» για άμεση επίλυση του θέματος των συντάξεων, μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024