Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μύδροι Ντιμιτρόφ κατά Ουγγαρίας: Δεν χωνεύεται η στάση σας για τον Γκρούεφσκι

Μύδροι Ντιμιτρόφ κατά Ουγγαρίας: Δεν χωνεύεται η στάση σας για τον Γκρούεφσκι

Μύδρους κατά την Ουγγαρίας για την απόφαση της να χορηγήσει άσυλο στον Νικολά Γκρουέφσκι εξαπέλυσε  και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, με γραπτή του δήλωση

Μύδρους κατά την Ουγγαρίας για την απόφαση της να χορηγήσει άσυλο στον Νικολά Γκρουέφσκι εξαπέλυσε  και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, με γραπτή του δήλωση.

«Η Μακεδονία είναι ένας στρατηγικός εταίρος και σημαντικός σύμμαχος της Ουγγαρίας», υπογράμμισε η ουγγρική ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας ότι το αίτημα ασύλου του Γκρούεφσκι θα εξεταστεί «σε αμιγώς νομική άποψη».

«Είναι αδύνατο να χωνέψει κανείς τη στάση της» είπε με δεικτικό τρόπο ο Nτιμιτρόφ και συνέχισε: «Ο Νίκολα Γκρουέφσκι υποβίβασε τη Μακεδονία σε ‘’κράτος όμηρο’’ κατά τη διάρκεια της εξουσίας του» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, επικαλούμενος και σχετική έκθεση της Κομισιόν το 2016.

«Όλοι μας ακούσαμε τις υποκλοπές του 2015 που έδειξαν μαζική κατάχρηση εξουσίας, εκλογική απάτη και διαφθορά. Η ιδέα ότι ένας νταής με τέτοια κληρονομιά, και τώρα καταδικασθείς εγκληματίας που αντιμετωπίζει πολλές άλλες δίκες, θα αναζητήσει άσυλο από το κράτος δικαίου μιας υποψήφιας χώρας (για την ΕΕ) σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ είναι αδύνατο να το χωνέψει κανείς» ολοκλήρωσε ο Ντιμιτρόφ.

Νωρίτερα σήμερα, η ουγγρική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι έλαβε αίτημα ασύλου από τον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή και να εκτίσει την ποινή διετούς φυλάκισης για διαφθορά.

«Ο Νίκολα Γκρούεφσκι υπέβαλε αίτημα ασύλου στις αρμόδιες ουγγρικές αρχές», ανέφερε με ανακοίνωσή του ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, σημειώνοντας παράλληλα πως «το αίτημα έχει ήδη υποβληθεί», στο κεντρικό γραφείο του Γραφείου Μετανάστευσης και Ασύλου στη Βουδαπέστη.

Με ανάρτησή τους στο Facebook, ο 48χρονος πρώην πρωθυπουργός της γείτονος γνωστοποίησε πως διέφυγε στην Ουγγαρία και ζήτησε «πολιτικό άσυλο».

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή, το πρωθυπουργικό γραφείο του Ορμπάν ανέφερε πως «με δεδομένο ότι διετέλεσε πρωθυπουργός αυτής της χώρας επί δέκα χρόνια, για λόγους ασφαλείας, οι ουγγρικές αρχές επέτρεψαν στον κύριο Γκρουέφσκι να υποβάλει αίτημα ασύλου και να ακουστεί»,

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024