Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit : «Ναι» από το υπουργικό συμβούλιο στη Μέι για το σχέδιο

Brexit : «Ναι» από το υπουργικό συμβούλιο στη Μέι για το σχέδιο

Το σχέδιο της Τερέζα Μέι για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ., στο οποίο κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες, ενέκρινε η βρετανική κυβέρνηση την Τετάρτη, έπειτα από μια συνεδρίαση 5 ωρών του υπουργικού συμβουλίου

Το σχέδιο της Τερέζα Μέι για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ., στο οποίο κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες, ενέκρινε η βρετανική κυβέρνηση την Τετάρτη, έπειτα από μια συνεδρίαση 5 ωρών του υπουργικού συμβουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου η Μέι είπε ότι το σχέδιο συμφωνίας είναι το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τη συμφωνία και πως πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα που βοηθά τη χώρα να συνεχίσει όντας προς το εθνικό συμφέρον της.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι η συμφωνία ανταποκρίνεται με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Αυτή θα είναι μια απόφαση που θα τεθεί υπό εξαντλητικό έλεγχο, είπε τονίζοντας ότι είναι έτοιμη να εξηγήσει τη συμφωνία με δήλωση της στο κοινοβούλιο.

«Αυτό είναι σταθερά προς το δημόσιο συμφέρον και είναι μία συμφωνία που εκπληρώνει την υπόσχεση του δημοψηφίσματος. Η απόφαση προστατεύει τις θέσεις εργασίας και την Ένωση. Είναι μία απόφαση που θα εξεταστεί εξονυχιστικά αλλά η απόφαση ήταν να οικοδομήσουμε ένα μέλλον για την χώρα μας ή να επιστρέψουμε στο σημείο μηδέν για την υπόσχεση του δημοψηφίσματος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τερέζα Μέι.

Για το προσχέδιο της συμφωνίας η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει αύριο Πέμπτη το βρετανικό κοινοβούλιο, όπως ζήτησε σύσσωμη η βρετανική αντιπολίτευση.

ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 22:00 ώρα Ελλάδος, στις Βρυξέλλες.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024